Ζητούν μέτρα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Επειδή επιδεινώνεται η κατάσταση τους λόγω του Covid-19 τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζήτησαν από την ΕΕ συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα.

Ο γενικός διευθυντής του ACI Europe ( Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης), Ολιβιέ Γιάνκοβιτς, είπε σε ανακοίνωση του ότι η κρίση συνεχίζει να χειροτερεύει.

Ο οργανισμός αντιπροσωπεύει 500 αεροδρόμια σε 46 ευρωπαϊκές χώρες και τέλη Οκτωβρίου, είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο πτωχεύσεων μέσα στους επόμενους μήνες για 200 περιφερειακά αεροδρόμια λόγω της αδυναμίας στην αεροπορική κίνηση λόγω του Covid-19.


«Η ρευστότητα που δαπανούν τα αεροδρόμια, που είναι ήδη σε μη βίωσιμα επίπεδα, απλά θα επιταχύνει τις νέες απώλειες θέσεων εργασίας, απουσία μιας έκτακτης παρέμβασης», σύμφωνα με τον ACI.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν συγκεκριμένα η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να μπορεί να καταβληθεί έως τα τέλη του 2021.

Τον Οκτώβριο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν τη διεύρυνση και την παράταση έως το καλοκαίρι του 2021 της χαλάρωσης της κρατικής βοήθειας που υιοθετήθηκε την περασμένη άνοιξη προκειμένου να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.

Ο ACI ζητά επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αεροπορία που θα επιτρέψει την καταβολή βοήθειας όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη.

Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους πλέον πληγέντες από την κρίση.

Πηγή: CNN

Advertisements