Υποχρέωσαν γυναίκες να γδυθούν σε έλεγχο στο αεροδρόμιο της Ντόχας

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζητάει εξηγήσεις από το Κατάρ, ύστερα από την γνωστοποίηση εξευτελιστικών ελέγχων σε γυναίκες επιβάτες χωρίς την συγκατάθεση τους, πριν επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Σίδνεϋ. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι γυναίκες ελέγχθηκαν για το αν είχαν γεννήσει πρόσφατα, διότι ένα νεογέννητο μωρό ανακαλύφθηκε παρατημένο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαμάντ, στις 2 Οκτωβρίου.

Από έλεγχο πέρασαν και άλλες γυναίκες, ωστόσο οι μοναδικές που μίλησαν για το γεγονός, ήταν οι γυναίκες από την Αυστραλία. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι 13 Αυστραλές μεταφέρθηκαν σε ασθενοφόρο κοντά στην πτήση τους, όπου τους ζητήθηκε να αφαιρέσουν τα εσώρουχα τους για την εξέταση. Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αναφέρουν ότι οι επιβάτες είχαν ήδη ολοκληρώσει την επιβίβαση τους στο αεροσκάφος, όταν ζητήθηκε από τις γυναίκες να αποβιβαστούν για την εξέταση.

Το αεροδρόμιο εξέδωσε μια ανακοίνωση, όπου τονίζει ότι οι «ιατροί εξέφρασαν ανησυχία σε αξιωματούχους για την υγεία μίας γυναίκας που μόλις είχε γεννήσει, ζητώντας να εντοπιστεί προτού αναχωρήσει από τη χώρα». Επιπλέον, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «άτομα που είχαν πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο του αεροδρομίου που εντοπίστηκε το νεογέννητο, ζητήθηκε να βοηθήσουν στην αναζήτηση» της γυναίκας.

Οι αρχές του αεροδρομίου αναζητούν ακόμη τη γυναίκα, κάνοντας έκκληση προς το πρόσωπο της να εμφανιστεί και ζητώντας από οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να ενημερώσει. Στο μεταξύ, το βρέφος λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Πηγή: kathimerini.gr

Advertisements