Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκτηση των 580 μονάδων

Επιτυχής δείχνει η δεύτερη προσπάθεια του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ανακτήσει τα επίπεδα των 580 μονάδων και να αναμετρηθεί με τις αντιστάσεις που υπάρχουν πάνω από τις 585 μονάδες, με τη δύναμη της συντριπτικής πλειονότητας των τίτλων.

Η αγορά δείχνει να αντιδρά σήμερα στα θετικά νέα που έχουν έρθει από επιλεγμένους τίτλους (Jumbo, Εθνική), δείχνοντας ότι μπορεί να ανακτήσει τις 580 μονάδες και να μείνει σε επαφή με το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων.

Βέβαια αυτό θα απαιτήσει ισχυρή στήριξη τόσο από τους αγοραστές όσο και από τα μεγάλα χαρτοφυλάκια που διαθέτουν ρευστότητα, κάτι που θα φανεί τις επόμενες συνεδριάσεις.

Πάντως, όπως επισημαίνεται από εγχώριες χρηματιστηριακές πηγές, το ΧΑ θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, αν θέλει να μην έχει αρνητικές εκπλήξεις στην αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI που θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου.

Η μείωση των αποτιμήσεων μπορεί να έχει επίδραση στους ελληνικούς τίτλους που συμμετέχουν στον MSCI Standard Index των Emerging Markets, ή ακόμη και στους συντελεστές βαρύτητας, κάτι που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη μεταβλητότητα στην ήδη εύθραυστη αγορά.

Πηγή: www.capital.gr

Advertisements