Χιόνια και στην Αττική: Ποιες περιοχές θα “ασπρίσουν”

Χιόνια και στην Αττική «βλέπουν» για τις προσεχείς ημέρες οι μετεωρολόγοι.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με κρύο και χιόνια. Όπως όλα δείχνουν τσουχτερό κρύο θα φέρει η παρουσία ισχυρών βοριάδων τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα σε Εύβοια, Μαγνησία, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησο.

«Από τη μια εμμονική καιρικά συμπεριφορά με τους νοτιάδες των τελευταίων πολλών ημερών, η χώρα μας αναμένεται να εισέλθει τώρα σε μια εμμονικά πολυήμερη φάση με ψυχρούς και κατά διαστήματα πολύ ψυχρούς βοριάδες, ενώ το ερχόμενο Σαβατοκύριακοκύριακο θα υπάρξουν μάλιστα περιοχές όπου τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους πολύ…. χαμηλά» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Παρασκευή στις μεγαλύτερες πόλεις θα έχουμε λιακάδα, ενώ τα σύννεφα θα γίνουν πυκνά στα ΒΑ της Ελλάδας.

Το Σάββατο όμως ο καιρός αλλάζει και μετά το μεσημέρι θα κάνει κρύο παντού, ενώ ο Αρνιακός προβλέπει χιονοπτώσεις σε περιοχές με 200 και 300 μέτρα στη Μαγνησία στην Εύβοια στην Στερεά μέχρι και τη Βόρεια Αττική και την ορεινή Πελοπόννησο.

Την Κυριακή από το ύψος της Λαμίας έως και Αττική και στην ΒΑ Πελοπόννησο και την Εύβοια θα έχουμε χιονοπτώσεις στα 200 και 300 μέτρα.

Μάλιστα ορισμένες προβλέψεις κάνουν λόγω και για χιόνια το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Βόρεια Προάστια, όπως στο Γέρακα, την Αγία Παρασκευή. Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας από τις κανονικές για την εποχή επίπεδα έως και 5-6°C.

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην Πάρνηθα με την περιοχή όπου υπάρχει το καταφύγιο Μπάφι να είναι στα λευκά.

Είναι εμφανές ότι σε εξέλιξη είναι η ψυχρή εισβολή στη χώρα, σε αρκετές περιοχές υπάρχουν κατά τόπους ελάχιστες θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν, ενώ σήμερα η Αττική θα έχει τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα.

Πώς θα είναι ο καιρός των Χριστουγέννων

Σε ό,τι αφορά τον καιρό των Χριστουγέννων ο κ. Αρνιακός είπε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν μια βελτίωση στο προσεχές διάστημα και υποτροπή παραμονές των Χριστουγέννων «ώστε να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα. Θα δούμε, έχουμε δέκα ημέρες μπροστά μας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Advertisements