Χανιά: Έγινε “ασπίδα” για να σώσει δύο παιδιά – Πώς σταμάτησε “ακυβέρνητο” αυτοκίνητο

Ένας θαρραλέος άνδρας στα Χανιά, δεν δίστασε να κάνει “ασπίδα” το σώμα του για να σώσει δύο μικρά παιδιά που ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς οδηγό, το οποίο ξαφνικά ξεκίνησε να κυλάει ανεξέλεγκτα σε κατηφόρα.

Την ιστορία που αποδεικνύει ότι ακόμα υπάρχουν ανάμεσά μας “μικροί ήρωες” της καθημερινότητας  αποκάλυψε ένας χρήστης του Facebook στην ομάδα “Γκρινιάρηδες των Χανίων Ενωθείτε”.

Δείτε τι γράφει για το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα στα Χανιά:

“Κ. Μάνου σήμερα το απόγευμα. Κατεβαίνω να βάλω βενζίνα με το μηχανάκι στο ΕΚΟ και ξαφνικά περνώντας από τη σχολή ρυθμικής φεύγει ένα αυτοκίνητο δίπλα με δύο μωροπαίδια χωρίς ζώνη μέσα και κατεβαίνει με φόρα τη κατηφόρα με λυμένο χειρόφρενο. Βγαίνει ένας παλίκαρος μπροστά και φωνάζει τα παιδιά, τα παιδιά.

Ο άνθρωπος γεροδεμένος μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά από το αμάξι βάζοντας όλη του τη δύναμη προσπαθώντας να το σταματήσει και φωνάζει με αγωνία δεν μπορώ. Μέχρι να κατέβω από το μηχανάκι του φωνάζω άστο να πέσει σε τρεις κάδους που ήταν εκεί να του κόψουν τη φόρα, όπως και πράγματι έκανε. Φεύγει από μπροστά και το αμάξι πέφτει στους κάδους. Αυτός ανοίγει σε χρόνο μηδέν τη πόρτα του αυτοκινήτου, τραβώντας το χειρόφρενο και το ακινητοποιεί . Οι κάδοι έχουν φτάσει με ορμή στην είσοδο του ΕΚΟ λίγο πριν τη Παναγούλη.

Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο, γυναίκες από τη σχολή φωνάζουν. Ο τύπος γυρνά με αγκαλιάζει και τον αγκαλιάζω. Ηρέμησε του λέω είναι καλά τα παιδιά. Τότε έρχεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ουρλιάζοντας. Στο ΣΟΚ της πάνω βάζει τις φωνές στο αγοράκι ότι έλυσε το χειρόφρενο, το οποίο επιμένει κλαίγοντας ότι δεν το άγγιξε.

Ρωτάω τον άνθρωπο τα παιδιά σου είναι και μου απαντά αρνητικά.
Μπράβο του λέω, είσαι ήρωας. Και λέω της ηλικιωμένης πείτε ευχαριστώ στον άνθρωπο που με αυτοθυσία έσωσε τα εγγόνια σας.
Ούτε ευχαριστώ, ούτε μια κουβέντα…
Ήταν σε ΣΟΚ βέβαια η γυναίκα και φώναζε δε μου έχει ξανατύχει.
Μετά από όλο αυτό το σκηνικό και ενώ έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος τρομαγμένος τι γυρίζει και μου λέει ο άνθρωπος.
Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους.

Όσο υπάρχει κάποιος που πετάγεται με αυτοθυσία σε κινούμενο όχημα μπροστά να το σταματήσει, αγωνιά που δεν τα κατάφερε, σώζει εύστροφα τη κατάσταση και έπειτα σκέφτεται να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.”

Πηγή: flashnews.gr

Advertisements