Χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στον Δήμο Ηρακλείου

Χαμηλός ήταν ο αριθμός των κρουσμάτων που έβγαλαν τα αποτελέσματα των νέων rapid covid tests που έγιναν στον Δήμο Ηρακλείου από τον ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, σε σύνολο 634 δειγμάτων – πολιτών που εξετάστηκαν, μόλις 8 βρέθηκαν θετικοί οι οποίοι, φυσικά, ειδοποιήθηκαν άμεσα για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνουν.

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση του ο Δήμος, το δείγμα της πρόσφατης δράσης, που αυτή τη φορά έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης για πεζούς, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των drive through tests τον προηγούμενο μήνα, φανερώνουν μια σταθερά χαμηλή ύπαρξη κρουσμάτων covid στην πόλη του Ηρακλείου, μιας και αμφότερες οι εξετάσεις έβγαλαν ένα ποσοστό περί το 1% στη σχέση δειγμάτων – θετικών.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που μετείχαν σε ακόμα μια δράση rapid covid tests που διοργανώσαμε με τον ΕΟΔΥ. Τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων που έδειξαν και αυτές οι εξετάσεις μπορεί να μας ηρεμούν, σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μας εφησυχάσουν, να μας χαλαρώσουν από την τήρηση των μέτρων και να μας αποπροσανατολίσουν από τον στόχο, που δεν είναι άλλος από το να ξεφορτωθούμε την πανδημία μια και καλή και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Άλλωστε, τώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί είμαστε τόσο κοντά που είναι κρίμα να νικηθούμε. Για αυτό συνιστώ να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία σε αυτή την τελική ευθεία. Η Υγεία μας και η Υγεία των δικών μας ανθρώπων είναι πάνω από όλα», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Advertisements