“Βροχή” χρημάτων από ΟΑΕΔ -ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνουν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, άρχισε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ.
Επιπλέον, ξεκίνησε και η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων. Επίσης, ξεκίνησε και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, πέρα από τους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Οι πληρωμές θα γίνουν έως και τις 6 Ιανουαρίου 2022.

Επιπρόσθετα οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2)του ΟΑΕΔ.

Πιο αναλυτικά, οι πληρωμές θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας η προπληρωμή θα καταβληθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας. Η δήλωση παρουσίας γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

Πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε πως στις 15 Δεκεμβρίου 2021 θα καταβληθεί η προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος(ΕΕΕ).

Η καταβολή της τακτικής μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου 2021.

Οι περίπου 250.000 δικαιούχοι που λαμβάνουν ήδη ποσά ύψους 52.575.463,55 ευρώ στις:

  • H πρώτη θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και η δεύτερη
  • στις 31 Δεκεμβρίου,

Τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 30 Δεκεμβρίου.

Kοινωνικό μέρισμα για τους δικαιούχους του ΕΕΕ

Υπενθυμίζουμε πως από το βήμα της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει ανακοίνωση για το Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Ανέφερε δηλαδή ότι στο τέλος του 2021 σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) θα μπει το διπλάσιο ποσό, ενώ θα φθάνει έως και τα 900 ευρώ.

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι. Ειδικότερα, το μέτρο θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.

Η ρύθμιση αποσκοπεί στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Συνεκτιμά και μεταξύ άλλων τον αυξημένο αντίκτυπο των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι δικαιούχοι του ΕΕΕ.

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisements