Βόλος: Σοκ από τη δράση του φροντιστή ομάδας – «Βομβάρδιζε» με γυμνές φωτογραφίες μικρά παιδιά

Έστελνε άσεμνες φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο σε ανήλικους αθλητές ποδοσφαίρου.

Καταγγελίες – σοκ για φροντιστή μεγάλης ακαδημίας ποδοσφαίρου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση παρενέβη η Εισαγγελία Βόλου, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχηματίζει δικογραφία. Ήδη ελήφθησαν καταθέσεις από γονείς δύο αθλητών – μαθητών.

Όλα άρχισαν πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες, όταν περιήλθε σε γνώση της Αστυνομίας προφορική αναφορά για σεξουαλική παρενόχληση. Οι γονείς των παιδιών, που έλαβαν τις φωτογραφίες, συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν να μιλήσουν. Τα παιδιά τους δεν έχουν συμπληρώσει καν τα 15 έτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες καταθέσεις τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον τρεις.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το taxydromos.gr, η έρευνα της Αστυνομίας είναι υπό πλήρη εξέλιξη. Να σημειωθεί ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο φροντιστής δεν ερχόταν σε επαφή με τα παιδιά, πέραν των φωτογραφιών που έστελνε. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι δεν προχώρησε σε καμία άλλη πράξη.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αιφνιδιαστική έρευνα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν εντόπισαν στο σπίτι του υλικό με παιδική πορνογραφία. Βρήκαν μόνο φωτογραφία με ανήλικο, όμως και σε αυτήν την περίπτωση δεν προέκυψε να στοιχειοθετείται το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες στρέφονται κατά του φροντιστή της ακαδημίας, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πληροφορίες, που θέλουν να σταμάτησε τη δραστηριότητά του στην ακαδημία όταν έγινε αντιληπτό στον Σύλλογο τι έκανε, δεν διασταυρώνονται, αντίθετα κανένας δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό για την υπόθεση.

Ο 30χρονος φέρεται να προχώρησε στις προαναφερόμενες πράξεις το προηγούμενο διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και οι ακαδημίες ήταν ανοιχτές από τον Σεπτέμβριο μέχρι δηλαδή και το δεύτερο lockdown.

Συγκεκριμένα, έστελνε γυμνές φωτογραφίες με το μόριό του στους μικρούς αθλητές, διατυπώνοντας διάφορα ερωτήματα και προχωρούσε σε ερωτικά καλέσματα.

Αίσθηση προκαλούν πληροφορίες ότι το ίδιο έκανε και παλαιότερα πριν από 4 χρόνια σε ενήλικες αθλητές.

«Παγωμένοι» οι παράγοντες
Χθες, τόσο από την αθλητική ομάδα, όσο και από την Ενωση, που αυτή ανήκει, επιφυλάσσονταν να προχωρήσουν σε δήλωση για το εν λόγω θέμα, που αναστάτωσε ολόκληρη την αθλητική κοινότητα του νομού. Τα κινητά τηλέφωνα των παραγόντων έπαιρναν φωτιά από νωρίς το πρωί.

Από το περιβάλλον του συλλόγου δεν προχώρησαν σε επίσημη αναφορά, τονίζοντας πως: «Περιμένουμε να μιλήσουμε με την Αστυνομία, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε τίποτα απολύτως».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης έκανε λόγο για πράξη ιδιαιτέρως υψηλής ηθικής απαξίας. «Είναι βέβαιο ότι λειτουργεί το κράτος δικαίου και οι αρμόδιες αρχές θα επιληφθούν, όπως προφανώς έχει γίνει και θα αποδώσουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει», σημείωσε ο κ. Λασκαράκης και πρόσθεσε: «Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία πράξη που αν καταλογιστεί στον δράστη, είναι και κοινωνικώς κατακριτέα και ιδιαιτέρως ειδεχθείς ως εγκληματική συμπεριφορά, πολύ περισσότερο επειδή απευθύνεται σε ανήλικα παιδιά. Στο στάδιο αυτό δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανησυχία στους γονείς
Όταν περιήλθαν σε γνώση των γονέων οι φωτογραφίες φρίκης προκλήθηκε έντονη ανησυχία. Άρχισαν να τους ζώνουν φίδια για το τι συμβαίνει στα παιδιά με τις συναναστροφές τους στο ποδόσφαιρο. Ήταν το μοναδικό θέμα που μονοπωλούσε τις συζητήσεις τους και τελικά πριν από τρεις μέρες πέρασαν το κατώφλι της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα παρενέβη η εισαγγελέας ανηλίκων Βόλου, η οποία καθοδηγεί τις έρευνες των αστυνομικών.

Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης αυτοφώρου. Εναντίον του η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Εξαφανίστηκε ο φροντιστής
Μετά τη διάσταση που πήρε το θέμα ο φροντιστής φέρεται να έχει εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται από γνωστούς και φίλους. Φέρεται να έχει κλείσει το κινητό του τηλέφωνο και να έχει αποσυνδεθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisements