Βολίδα μετεωρίτη έκανε τη νύχτα μέρα – Ορατός από την Αθήνα μέχρι τον Έβρο

Η λάμψη ενός μετεωρίτη διαπέρασε τον ουρανό της Ελλάδας χθες το βράδυ. Το ιδιαίτερο και σπάνιο για τη χώρα φαινόμενο δεν άφησε ασυγκίνητους τους Έλληνες χρήστες των μέσων μαζικής δικτύωσης, αφού, από τα χαράματα, βίντεο και εικόνες γέμισαν το διαδίκτυο και όλοι μιλούσαν για την εντυπωσιακή λάμψη στον ουρανό. Ένα εντυπωσιακά λαμπρό μετέωρο και συγκεκριμένα μια βολίδα, «έπιασαν» και οι κάμερες του ιστότοπου kopaida στις 23:08 το βράδυ της Τρίτης ενώ πολλές αναφορές θέασης της πτώσης υπήρξαν σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία και άλλες περιοχές.

Τι είναι το μετέωρο που διαπέρασε τον ουρανό της χώρας

Μετέωρο χαρακτηρίζεται το φωτεινό φαινόμενο που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης, ενώ μετεωροειδές λέμε το στερεό σώμα από το οποίο προκύπτει το μετέωρο.

Η βολίδα που παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης είναι το μετέωρο του οποίου η λαμπρότητα φτάνει ή ξεπερνά αυτή των λαμπρότερων πλανητών. Τέλος ο μετεωρίτης είναι το τμήμα του μετεωροειδούς το οποίο δεν εξαερώνεται, αλλά φτάνει μέχρι την επιφάνεια της Γης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Advertisements