Βαρουφάκης: Πλήρης στήριξη στον Τζούλιαν Ασάνζ

Κατά της ιδιωτικής εταιρείας που σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη έχουν μισθώσει οι αμερικανικές αρχές για να κατασκοπεύουν τον Τζούλιαν Ασάνζ εντός της πρεσβείας του Εκουαδόρ, κατέθεσε σήμερα σε Ισπανό ανακριτή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Σε σχετική δήλωσή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι σε σκληρό δίσκο της εταιρείας που έπεσε στα χέρια των ισπανικών Αρχών βρέθηκε υλικό που με αφορούσε και αποδεικνύει την παραβίαση σχεδόν όλων των νόμων της ΕΕ περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ελευθεριών. Είδα, προσέθεσε, «βίντεο ιδιωτικών μου συναντήσεων με σημειώσεις για τον “Αμερικανό πελάτη” που μάλιστα αξιολογούσαν τη σημασία, για τον πελάτη, των λεγόμενών μας! Φωτοτυπίες κάθε βίζας στο διαβατήριο μου. Τα περιεχόμενα του κινητού μου».

Δεν ξαφνιαζόμαστε βέβαια από αυτά,

είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και κάλεσε «όλες και όλους να μη αποδεχθούν αυτή την κατάσταση ως φυσιολογική. Στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, αλλά και εκτός, παρακολουθούσαν εμένα. Αύριο όμως θα παρακολουθούν κι εσάς για ψύλλου πήδημα, π.χ. για να βρουν τρωτά σας σημεία που θα τα πουλήσουν σε ταμείο που προσπαθεί εξωδικαστικά να σας πάρει το σπίτι».

Κλείνοντας, είπε ο κ. Βαρουφάκης «δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στο μέγα χρέος που έχουμε όλοι απέναντι σε έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή αργοσβήνει στο βρετανικό Γκουαντάναμο (στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας του Belmarsh όπου για 23 ώρες το 24ωρο βρίσκεται σε απάνθρωπη απομόνωση). Για ποιο έγκλημα; Μόνο και μόνο επειδή πληροφόρησε τους πολίτες της Δύσης για τα εγκλήματα των κυβερνήσεων τους που γίνονταν πίσω από την πλάτη τους αλλά πάντα στο όνομά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements