Υποχρεωτική η τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Επανέρχεται από 3 Ιανουαρίου 2022 η υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σχέδιο επέκτασης της για μεγαλύτερο διάστημα.

Ειδικότερα το υποχρεωτικό ποσοστό της τηλεργασίας θα κυμανθεί στο 50% για ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Έτσι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καλούνται να εργαστούν εξ αποστάσεως. Ωστόσο η υποχρεωτικότητα αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Έτσι πλέον επιχειρήσεις – εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, υποχρεούνται να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζόμενούς τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό που θα αποφασίσει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

Τηλεργασία: Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού οι εργοδότες δύνανται να υποβάλλουν στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα το Έντυπο 4.1 «ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Advertisements