Υπόθεση Novartis: Ανακρίσεις Παπαγγελόπουλου

Μήνυση για σκευωρία Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας, ως αποτέλεσμα της δίωξης από τη Βουλή, ανοίγει με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο και το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι αμέσως μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση της Novartis είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις καταγγέλλοντας τη σκευωρία σε βάρος τους.

  Μήνυση για σκευωρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας, ως αποτέλεσμα της δίωξης από τη Βουλή, ανοίγει με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο και το βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι αμέσως μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση της Novartis είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις καταγγέλλοντας τη σκευωρία σε βάρος τους.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία πολιτικά πρόσωπα που έχουν κληθεί σε κατάθεση από την ανακρίτρια αρεοπαγίτη κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, είναι ο Α. Σαμαράς θα καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 6 ο Ε. Βενιζέλος, και στις 9 ο Ανδρέας Λοβέρδος.  

Η ανακρίτρια  χειρίζεται το σύνολο της δικογραφίας που εστάλη από τη Βουλή και περιλαμβάνει τόσο τις καταθέσεις μαρτύρων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ,όσο και την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή ,που αφορούν στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος αρνείται ότι έχει διαπράξει τις πράξεις που του αποδίδονται με βάση τη δίωξη από τη Βουλή που ασκήθηκε με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών και περιλαμβάνει 8 αδικήματα.

Πηγή: www.lifo.gr

Advertisements