Τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά: Εργάτης χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, έλαβε χώρα ένα τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, όπου ένας εργάτης χτυπήθηκε από γερανογέφυρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μόλις έλαβαν γνώση του συμβάντος, ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά-Δυτικής Αττικής-Αιγαίου ενημερώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι στην προβλήτα 2 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα εργαζόμενος χτυπήθηκε από γερανογέφυρα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος μετέβη αμέσως ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης μαζί με Επιθεωρητή Εργασίας και πραγματοποίησαν την πρώτη αυτοψία. Ο χώρος αποκλείστηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η αυτοψία συνεχίζεται σήμερα από κλιμάκιο Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του ΣΕΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες.

Πηγή: NEWSBOMB

Advertisements
Advertisements