«Τουρισμός για όλους»: Πότε λήγουν οι αιτήσεις πληρωμής voucher Ιουνίου

Από την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου του 2021 έως και τις 17 Οκτωβρίου του 2021 γίνεται η υποβολή αιτημάτων πληρωμής διατακτικών (voucher) από τους παρόχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» (καταλύματα και τουριστικά γραφεία).
Η υποβολή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr και αφορά vouchers που εξαργυρώθηκαν το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουνίου του 2021 έως και τις 30 Ιουνίου του 2021.
Κεντρική επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού είναι η επίσπευση στη διαδικασία της αποπληρωμής των vouchers στους παρόχους, με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν:
Α. Οι δικαιούχοι
Για το πρόγραμμα ” Τουρισμός για Όλους ” υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:
1.Δικαιούχοι με voucher για καταλύματα:
-Οι δικαιούχοι με voucher καταλύματος έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων και να κάνουν κράτηση. – Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher
-Η διαμονή σε κατάλυμα μπορεί να είναι για 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις όχι συνδυασμός.
2. Δικαιούχοι με voucher για Τουρισμό Γραφείο
Β. Επιδότηση
Όσον αφορά στον τρόπο που υπολογίζεται η επιδότηση επισημαίνεται ότι το ποσό αυτής εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι:
-ΓΙΑ 2 ή 3 διανυκτερεύσεις 100% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα 40 ευρώ.
-ΓΙΑ 4 διανυκτερεύσεις 80% στην τιμή συνεργασίας με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα 30 ευρώ.

Πηγή: enikonomia.gr

Advertisements