Το μαγικό “όπλο” που λέγεται καθρέφτης 🔲

Σύμφωνα με το Feng Shui, οι καθρέφτες φέρνουν θετική ενέργεια, υγεία, αφθονία και ισορροπία σε έναν χώρο. Υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μικρά και πρακτικά πράγματα, όπως π.χ. να ελέγξουμε την εμφάνισή μας.

Ένας καθρέφτης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να “ανοίξουμε” έναν χώρο, αφού χρησιμοποιώντας τις αντανακλάσεις του, μπορούμε να κάνουμε ένα δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, τον χρησιμοποιούμε μονάχα για το πρακτικό του κομμάτι, κι όχι τόσο για το διακοσμητικό του. Όταν ψάχνουμε ιδέες διακόσμησης με καθρέφτες, θα πρέπει να μην περιοριζόμαστε σε κλασσικές επιλογές και δη πλαισίου, όπως μονάχα μικροί, στρογγυλοί, ορθογώνιοι κλπ. Γι’ αυτό κι ένας επιδαπέδιος Oversized καθρέφτης, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι μπορεί εύκολα να γίνει το κεντρικό κομμάτι ενός χώρου που θα του δώσει έντονο χαρακτήρα.

Κι επειδή οι καθρέφτες έχουν πολλές θετικές ιδιότητες και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αντλήστε λίγη έμπνευση από τις εικόνες που ακολουθούν, και βάλτε τη δική σας πινελιά με βάση το δικό σας στιλ.

  • Είσοδος του σπιτιού

Οι περισσότεροι διακοσμητές, συμφωνούν πως το καλύτερο σημείο για να βάλει κανείς έναν καθρέφτη, είναι η είσοδος του σπιτιού μας. Λειτουργεί ιδανικά για εκείνες τις τελευταίες στιγμές που ελέγχουμε την εμφάνισή μας κι επιπλέον, ο χώρος στον οποίο πρωτομπαίνει ο επισκέπτης μας, αποκτά έναν φιλόξενο τόνο.

  • Καθιστικό

Κάντε το χώρο σας να δείχνει πολύ μεγαλύτερος, ακουμπώντας έναν μεγάλο καθρέφτη σε μια γωνιά του καθιστικού σας. Είναι ένα είδος διακόσμησης που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, κι αν τοποθετηθεί δίπλα σε ένα παράθυρο που θα αντανακλά ότι βλέπει, αμέσως θα προσθέσει στιλ και θα κάνει το χώρο σας να δείχνει πολύ πιο φωτεινός.

  • Σαλόνι

Οι μεγάλοι καθρέφτες κάνουν θαύματα. Ειδικά σε ένα σαλόνι που θεωρείται μικρό, αν τοποθετήσουμε τον καθρέφτη απέναντι από μια μπαλκονόπορτα ή ένα παράθυρο ώστε να αντανακλά το φυσικό φως, τότε, όλος ο χώρος, θα δείχνει μεγαλύτερος. Επιπλέον, χρησιμποποιώντας τον έξυπνα, δημιουργούμε κι ενδιαφέροντες φωτισμούς.

  • Κρεβατοκάμαρα

Ο καθρέφτης σε ένα υπνοδωμάτιο, είναι τόσο “ευέλικτος“, που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα…μπορεί να υποστηρίξει την περιοχή του ντυσίματός μας, να ενισχύσει οπτικά το εσωτερικό μας, κι επιπλέον, προσθέτει διακοσμητική αξία. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος και μάλιστα το ύψος του, είναι σημαντικό, αφού πρέπει να έχουμε μια πλήρη εικόνα του εαυτού μας.

  • Μπάνιο

Η χρησιμότητα ενός καθρέφτη, είναι αδιαμφισβήτητη…ειδικά σε χώρους όπως το μπάνιο. Έχουν γίνει τάση στη διακόσμηση, αφού κάνουν ένα μπάνιο να δείχνει από απλό, άκρως εντυπωσιακό. Επεκτείνει οπτικά το χώρο, και ταιριάζει με όλα τα στιλ…μοντέρνο, μινιμαλιστικό, ρουστίκ, βιομηχανικό, vintage κλπ. Και παρ’ όλο που στα περισσότερα μπάνια ο καθρέφτης τοποθετείται στον τοίχο, ένας επιδαπέδιος καθρέφτης, ειδικά αν συνδυάσουμε το χρώμα του πλαισίου του με το χρώμα των ντουλαπιών του μπάνιου μας, θα φέρει αρμονία στο χώρο.

Advertisements