Της επιβλήθηκε ποινή 43 ετών φυλάκισης γιατί «χλεύασε» την κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πρόκειται για την 65χρονη Anchan Preelert, στην οποία επιβλήθηκε σήμερα η στερητική της ελευθερίας ποινή, με κάθειρξη 43 ετών από ταϊλανδέζικο δικαστήριο.

Η γυναίκα όπως φαίνεται , έκανε το μοιραίο λάθος να μοιραστεί την γνώμη της για τη βασιλική οικογένεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λάθος που της επέφερε την «σκληρότερη ποινή που έχει ποτέ επιβληθεί όσον αφορά τη προσβολή της βασιλικής οικογένειας» όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος της και όπως διαπιστώνει η Διεθνής Αμνηστία.

Η αυστηρή καταδίκη της 65χρονης γυναίκας που υπήρξε δημόσιος υπάλληλος, δε συνιστά καθόλου τυχαίο γεγονός.

Αντίθετα, έρχεται σε μια περίοδο κοινωνικής αναταραχής στη χώρα με πληθώρα διαδηλώσεων που οργανώνονται από νεαρά άτομα που αισθάνονται αγανάκτηση και απελπισία λόγω του απολυταρχικού πολιτεύματος.

Σύμφωνα με τον lese majeste, τον αυστηρό νόμο που προβλέπει δίωξη όσων επικρίνουν την μοναρχία, μπορεί να επιβληθεί η αυστηρή ποινή των 15 ετών κάθειρξης.

Στην περίπτωση της άτυχης Anchan Preelert, η ποινή των 43 ετών φυλάκισης δρα ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταστολής οποιασδήποτε επαναστατικής τάσης ή αναθεωρητισμού προς την μοναρχία.

Με πληροφορίες από Reuters.

Advertisements