Τι δηλώνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τους δύο υποψηφίους;

Ως τις σημαντικότερες εκλογές που μπορούν να θυμηθούν όσοι ζουν σήμερα στις ΗΠΑ -ίσως οι σημαντικότερες και από το 1932 με τον Φράνκλιν Ρούσβελτ- θεωρεί ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς την αναμέτρηση Τραμπ- Μπάϊντεν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και τον απεσταλμένο της στην Ουάσιγκτον Φάνη Παπαθανασίου ο καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων στο Χάρβαρντ, εξέφρασε την άποψη ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι η μόνη επιλογή για τους Αμερικανούς στις 3/11.

Χαρακτήρισε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών φίλο της Ελλάδας και της Κύπρου από παλιά, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα ενισχύσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις δυο χώρες.

Ο κ, Μπερνς μάλιστα υπενθύμισε τις θέσεις που εχει πάρει ο Δημοκρατικός υποψήφιος υπέρ της Ελλάδ;ας και της Κύπρου, όπως οι δηλώσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με την Αγία Σοφία ,αντιτιθέμενος στη μετατροπή της σε τζαμί. και οι δηλώσεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη υπεράσπισης της Ελλάδας.

«Πιστεύω ότι ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει και θα ενισχύσει την πολύ καλή σχέση μας με την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο» είπε ο κ. Μπερνς.

Μιλώντας για τον Τραμπ είπε εξάλλου: «Ως Αμερικανός θεωρώ τον πρόεδρο Τραμπ αδύναμο ηγέτη. Διχαστικό και αρνητικό ηγέτη για την ίδια τη χώρα μας σε θέματα όπως η φυλετική δικαιοσύνη. Είναι ολέθριος ηγέτης κατά την πανδημία. Κυβερνά χωρίς ίχνος βεβαιότητας κι αποτελεσματικότητας. Στέλνει πολύ διαφορετικά μηνύματα στους Αμερικανούς σχετικά με τον κορονοϊό. Άρα, κατ’ εμέ, δεν υπάρχει επιλογή. Ο Τζο Μπάιντεν είναι η μόνη επιλογή για τους Αμερικανούς στις 3/11»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Advertisements