Τι αποκάλυψαν οι Νew York Times για τον Τραμπ;

Την ύπαρξη κινεζικού λογαριασμού του Προέδρου καθώς και ότι πληρώνει μόλις 750 δολλάρια σε φόρους, αποκάλυψε η εφημερίδα.

Οι New York Times αποκάλυψαν την ύπαρξη του λογαριασμού, αφότου ήλθαν στην κατοχή τους τα φορολογικά στοιχεία του Αμερικανού προέδρου, τα οποία περιελάμβαναν πληροφορίες τόσο για τις προσωπικές όσο και για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του.

Σύμφωνα με προηγούμενα στοιχεία της εφημερίδας, ο Τραμπ είχε πληρώσει 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους στις ΗΠΑ το 2016 και το 2017, όταν και ανακηρύχθηκε πρόεδρος.

Από τον κινεζικό λογαριασμό έχουν πληρωθεί 188.561 δολάρια σε τοπικούς φόρους.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν για τις πολιτικές του απέναντι στην Κίνα, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η διοίκηση Τραμπ έχει μάλιστα στρέψει την προσοχή και στον γιό του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, για τις συναλλαγές του στην Κίνα.

Ωστόσο, ο Άλαν Γκάρτεν, ένας δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, δήλωσε στους NYT ότι η Διεθνής Διοίκηση των Ξενοδοχείων του Τραμπ είχε «δημιουργήσει έναν λογαριασμό σε μια κινεζική τράπεζα με γραφεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρώσει τους τοπικούς της φόρους».

«Δεν υλοποιήθηκαν ποτέ συμφωνίες, συναλλαγές ή άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και από το 2015, το γραφείο έχει παραμείνει ανενεργό», δήλωσε ο Γκάρτεν.

«Παρόλο που ο τραπεζικός λογαριασμός παραμένει ανοιχτός, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για κανέναν άλλο σκοπό», είπε στους NYT.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες. Αυτά συμπεριλαμβάνουν γήπεδα γκολφ στη Σκοτία και την Ιρλανδία καθώς και μια αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων πέντε αστέρων.

Οι NYT μετέδωσαν ότι ο Τραμπ διατηρεί ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κίνα, τη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε να προβεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις προκειμένου να δελεάσει αμερικανικές εταιρείες να απομακρύνουν τα εργοστάσιά τους από την Κίνα.

Απείλησε επίσης να διακόψει τα συμβόλαια της κυβέρνησης με εταιρείες που εξάγουν εργασίες στην Κίνα.

Σε ομιλία του ο Τραμπ δεσμεύτηκε να δημιουργήσει 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας εντός δέκα μηνών, λέγοντας ότι «θα βάλουμε τέλος στην εξάρτησή μας από την Κίνα».

Πηγή : kathimerini.gr

Advertisements