Θετικός στον κορωνοιό ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ: ζητάει από του πολίτες να τηρούν να μέτρα

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορισόφ, λαμβάνει θεραπεία για τον νέο κορωνοιό στο σπίτι από την στιγμή που βρέθηκε θετικός στην ασθένεια. Ωστόσο, ζήτησε από τους Βούλγαρους να τηρούν τα μέτρα κατά του covid-19 και να μένουν ασφαλής διότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έχει αυξηθεί πολύ.

Ο 61χρονος Μπορίσοφ έγραψε στο Facebook ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του και ότι εξακολουθεί να νιώθει γενική αδιαθεσία, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός από το σπίτι.

«Λαμβάνω θεραπεία όπως κάθε Βούλγαρος που πρέπει να μείνει στο σπίτι. Είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία μας, υπό την ηγεσία των γιατρών μας που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο, θα ξεπεράσει αυτή την δοκιμασία. Ακολουθείστε τους κανόνες και μείνετε ασφαλείς», τόνισε.


Ο Μπορίσοφ βρέθηκε θετικός στην covid-19 την Κυριακή.

Την Τρίτη η Βουλγαρία ανακοίνωσε 2.243 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό μέχρι στιγμής. Από τον Μάρτιο στη χώρα έχουν καταγραφεί 40.143 κρούσματα covid-19 και 1.146 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Στη χώρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αρχές καλούν τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και σωστής υγιεινής. Κάποιες πόλεις έχουν κλείσει μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Πηγή: CNN

Advertisements