Τεχνικές relax που χρησιμοποιούνται σε διάφορα μέρη του κόσμου…

…ανακάλυψε κι εσύ τον δικό σου αγαπημένο προορισμό και…relax 😉

Το στρες, οι γρήγοροι ρυθμοί και οι υψηλές απαιτήσεις του σήμερα, λειτουργούν ως αρνητικά ερεθίσματα που αλλάζουν τα συναισθήματά μας και γενικότερα τη συμπεριφορά μας.

Eάν λοιπόν, αναρωτιέστε πως μπορείτε να επιτύχετε το να βάλετε ξανά την ισορροπία στην καθημερινότητά σας, τότε, ίσως χρειαστεί να “πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι” στους παρακάτω προορισμούς:

  • “Ταξίδεψε” ως την Ινδία:

Η γιόγκα, είναι μια εξαιρετική πρακτική για το πνεύμα αλλά και για το σώμα, με εξαιρετικά οφέλη κατά του καθημερινού στρες. Ως κύριο στόχο της, έχει την αυτοπειθαρχία, την πνευματική διαύγεια, την ενδυνάμωση του σώματος και την οξύτητα του νου. Επιπλέον, σε κυτταρικό επίπεδο, το ανθρώπινο σώμα, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη συγκεκριμένη τεχνική, μειώνοντας τα σημάδια φλεγμονής και υιοθετώντας μια πραγματικά υγιή ισορροπία!

  • “Ταξίδεψε” ως την Ταϋλάνδη:

Η “επιστήμη” του µασάζ! Το μασάζ, αποδεδειγμένα, βοηθάει στη βελτίωση της σωµατικής και ψυχικής µας υγείας. Βασική του αρχή, είναι η µάλαξη των µαλακών µορίων του σώµατος. Μπορεί να αποβεί ευεργετικό όχι µόνο σε άτοµα που αντιµετωπίζουν τραυµατισµούς ή χρόνιες παθήσεις, αλλά συμβάλει και στην χαλάρωση, καθώς επίσης, και στην καταπολέµηση του στρες!

  • “Ταξίδεψε” ως την Σουηδία:

Στη Σουηδία για να χαλαρώσουν, ακολουθούν αυτό που αποκαλείται «FIKA». Πρόκειται για ένα διάλλειμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Σουηδοί, απολαμβάνουν τον καφέ τους μαζί με συναδέλφους. Αυτή η συνήθεια, αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους από το 1700. Γι’ αυτό λοιπόν, κάνε ένα διάλειμμα για έναν καφέ, έστω και στην κουζίνα του γραφείου όπου εργάζεσαι. Μελέτες από το MIT, έδειξαν πως υπάλληλοι που σηκώθηκαν από τη θέση τους για να συνομιλήσουν με κάποιο συνάδελφό τους κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας, ήταν 10 έως 15% πιο παραγωγικοί σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν κάποιο διάλειμμα!

  • “Ταξίδεψε” ως τη Ρωσσία:

Στη Ρωσσία γα να δώξουν το άγχος και να χαλαρώσουν, απλά κάθονται στην έντονη ζέστη μιας σάουνας. Δεν έχεις σάουνα; Κάνε ένα ζεστό ντουζ λοιπόν για να διώξεις την ένταση της ημέρας! Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, έδειξαν ότι το ζεστό νερό, προκαλεί στον εγκέφαλό μας παρόμοιες αντιδράσεις με αυτές που εκδηλώνουμε όταν νιώθουμε συναισθηματική ζεστασιά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση της διάθεσή μας!

  • “Ταξίδεψε” ως την Γαλλία:

Κουραστική μέρα; Απόλαυσε ένα ποτήρι κρασί! Είναι πράγματι χαλαρωτικό – σε λογικές πάντα ποσότητες- και βοηθάει στο να ξεχάσεις το άγχος όλης της μέρας στην άνεση του σπιτιού σου. Χαμήλωσε λοιπόν τα φώτα, βάλε μουσική της αρεσκείας σου και διώξε την όποια δυσάρεστη σκέψη!

  • Ταξίδεψε” ως τη Δανία:

Σε μια χώρα που σκοτεινιάζει από τις 3 το μεσημέρι το χειμώνα, οι Δανοί, έχουν βρει έναν τρόπο για να μη χαλάει η διάθεση τους από τη μουντή και σύντομη σε διάρκεια ημέρα. Τα βράδια, και κυρίως τα Σαββατοκύριακα, κάνουν επισκέψεις σε σπίτια φίλων. Οι περισσότεροι εξ αυτών, απολαμβάνουν τη ζωή και τις συγκεντρώσεις στο σπίτι, χωρίς να έχουν την ανάγκη να βγούν έξω για να ξεδώσουν και να χαλαρώσουν από την ένταση της ημέρας. Απόλαυσε λοιπόν την παρέα των φίλων σου κι ενίσχυσε την υγεία σου!

Advertisements