Συναυλία των Flaming Lips μέσα από φούσκες

Οι «κοινωνικές φούσκες» ήταν μία φράση με μεταφορική σημασία για την επιδημιολογία, μέχρι που οι Flaming Lips αποφάσισαν να διοργανώσουν μια συναυλία με κυριολεκτικές, πλαστικές φούσκες για όλους τους θεατές και τους μουσικούς.

Η ροκ μπάντα από την Οκλαχόμα χρησιμοποίησε τεράστιες, διαφανείς μπάλες για το κοινό και τους ίδιους τους καλλιτέχνες, σε μία πραγματικά ξεχωριστή συναυλία, με εικόνες που σίγουρα θα καταλήξουν στα βιβλία της ιστορίας, στις σελίδες για την πανδημία κορωνοϊού.

Το live της Δευτέρας στο “The Criterion” στη γενέτειρά τους, έγινε στο πλαίσιο ενός ζωντανού σόου που εν μέρει μαγνητοσκοπήθηκε για τις ανάγκες του επόμενου βίντεο κλιπ. Η ιδέα για τις πλαστικές, διαφανείς φυσαλίδες ανήκει στον Wayne Coyne που σκέφτηκε την πιθανότητα μιας τέτοιας αλλόκοτης συναυλίας στις αρχές της πανδημίας και σκίτσαρε την εικόνα που είχε στο μυαλό του, δείχνοντάς την στην υπόλοιπη μπάντα. Και ύστερα, η ιδέα πήρε σάρκα και οστά (και διαφανείς μπάλες): Όταν ο Coyne οραματίστηκε τη συναυλία με «φούσκες αποστάσεων», δεν πίστευε στα αλήθεια πως η πανδημία θα κρατήσει αρκετά για να την κάνουν πραγματικότητα.

«Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε στα μέσα του Μαρτίου φοβόταν ότι οχτώ μήνες αργότερα θα συνεχιζόταν η ίδια κατάσταση. Όλοι νομίζαμε ότι θα κρατήσει έναν μήνα, ίσως δύο μήνες, αλλά νομίζαμε ότι θα το ελέγξουμε», δήλωσε στο CNN.

Όμως τον Μάιο, η κατάσταση δεν έδειχνε να αλλάζει. Τον Ιούνιο, έκαναν την πρώτη μίνι-συναυλία στο Late Show του Stephen Colbert και δεν πήγε άσχημα: «Παίξαμε ένα-δύο τραγούδια με περίπου 30 άτομα σε φούσκες και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι θα μπορούσαμε όντως να το κάνουμε».

Η μπάντα παρήγγειλε 100 τέτοιες φούσκες από την Κίνα και, όταν έγινε η παραλαβή, περίπου 200 φανς μαζεύτηκαν για να ακούσουν ζωντανά το “Assassins of Youth” και το “Brother Eye,” από το τελευταίο τους LP, “American Head.”

Ο Coyne ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram πανηγυρίζοντας «Ναιιιιι!»

«Μου αρέσει η τελική εικόνα γιατί μπορείς να ενθουσιαστείς όσο θες, μπορείς να φωνάξεις όσο θες, χωρίς να κολλήσεις τον διπλανό σου. Το όριο είναι ακόμα εκεί, είναι προστατευμένοι και εσύ είσαι επίσης προστατευμένος.» Είναι αυτό το μέλλον των συναυλιών τους; «Είμαι έτοιμος να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα, νομίζω ότι θα μπορούσε να το κάνουμε έτσι και να είμαστε απολύτως ασφαλείς», λέει ο Coyne στο CNN, παραδεχόμενος πως η μεγάλη του ελπίδα παραμένει φυσικά η ανακάλυψη κάποιου αποτελεσματικού εμβολίου. Οι φούσκες είναι απλώς μια πιθανή λύση «για την ώρα».

Πηγή: lifo.gr

Advertisements