Στο Μέγαρο Μουσικής θα εμφανιστεί ο Γιόνας Κάουφμαν σε ένα αποκλειστικό ρεσιτάλ στις 6/11


    Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του οπερατικού στερεώματος. Ο διεθνής Τύπος έχει χαρακτηρίσει τον Γιόνας Κάουφμαν «νέο βασιλιά των τενόρων».

Στις 6 Νοεμβρίου ο σπουδαίος αυτός Γερμανός οπερατικός ερμηνευτής έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για να δώσει ένα μοναδικό ρεσιτάλ.

   Ο Κάουφμαν έχει κάνει θριαμβευτικές εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου (Royal Opera House, New York Metropolitan Opera, Opéra Bastille, Teatro alla Scala κ.ά.) και σε θρυλικά φεστιβάλ (Salzburg, Bayreuth κ.λπ.) και έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας. Έχει αφήσει το δικό του στίγμα σε εμβληματικούς ρόλους του ιταλικού, γαλλικού και γερμανικού ρεπερτορίου (Καβαραντόσι, Αλφρέντο, Oθέλος, Δον Χοσέ, Βέρθερος, Φάουστ, Λόενγκριν κ.ά.), ενθουσιάζοντας το κοινό με την ξεχωριστή ικανότητά του να διεισδύει στην ουσία των χαρακτήρων που ερμηνεύει κάθε φορά.

   Προικισμένος με σπάνιο υποκριτικό ταλέντο και εντυπωσιακή μουσικότητα και εκφραστικότητα, ο Γερμανός τραγουδιστής ακροβατεί με ευελιξία ανάμεσα στην εργογραφία του 19ου αιώνα, στη μουσική δωματίου και στην οπερέτα. Έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της γαλλικής κυβέρνησης, το μετάλλιο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ έγκριτα έντυπα (Opernwelt, Diapason, Musical Amerika) και μουσικοί φορείς διεθνούς κύρους (Echo-Klassik, International Opera Awards) του έχουν απονείμει επανειλημμένα τον τίτλο του «Τραγουδιστή της χρονιάς». Τα DVD και οι σόλο ηχογραφήσεις του γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας τους.

   Το ίδιο συνέβη και με το CD «Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»), το νέο άλμπουμ του Γιόνας Κάουφμαν, το οποίο ο κορυφαίος Γερμανός ερμηνευτής θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 20:30, στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ του στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Mαζί του, σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του ρομαντικού Lied, ο πιστός του μουσικός συνοδοιπόρος Χέλμουτ Ντόιτς, ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του καιρού μας που ειδικεύεται στη φωνητική μουσική δωματίου.

   «Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»)

   Αυτός ο δίσκος -μια ειλικρινής «κατάθεση ψυχής», όπως λέει ο Γιόνας Κάουφμαν-, είναι το πρώτο από μια σειρά ρεσιτάλ που ηχογραφήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους, την περίοδο της καραντίνας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας. Μέσα από την ηχογράφηση αυτή, ο Κάουφμαν επιστρέφει στη γερμανική φωνητική παράδοση, επιλέγοντας ρομαντικά τραγούδια των Σούμπερτ, Μπραμς, Στράους, Μάλερ και άλλων λαμπρών μουσουργών, τα οποία μιλούν για την αγάπη, τη γαλήνη, την προσμονή, τον αποχαιρετισμό.

   Ο τίτλος του cd («Selige Stunde» / «Στιγμές χαράς») προέρχεται από το ομώνυμο Lied του Αυστριακού Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκι, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτού του δισκογραφικού ρεσιτάλ μαζί με εμβληματικά αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του γερμανικού ρεπερτορίου, που ανακάλυψε τυχαία σε ένα παλιό βιβλίο με παρτιτούρες ο πιανίστας Χέλμουτ Ντόιτς, αγαπημένος φίλος του Κάουφμαν και μουσικός συνοδός του εδώ και 30 χρόνια.

   Το ρεσιτάλ του Γιόνας Κάουφμαν στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ – ΑΜΚΕ πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου.

   Τιμές εισιτηρίων: από 13 έως 70 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements