Στάση εργασίας την Παρασκευή και από τους διοικητικούς δικαστές

Οι διοικητικοί δικαστές θα διακόψουν τις συνεδριάσεις για μισή ώρα – Η στάση εργασίας γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω πανδημίας
Μετά τους δικαστές και εισαγγελείς της Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης που κατέρχονται σε στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή (9π.μ. έως 12μ.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία των δικαστηρίων κατά την διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων λόγω πανδημίας, ακολουθούν τώρα οι διοικητικοί δικαστές, οι οποίοι θα διακόψουν τις συνεδριάσεις για μισή ώρα και θα αναγνώσουν σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε ομόφωνα την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, να γίνει διακοπή όλων των συνεδριάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας, την Παρασκευή 6/11/2020 για μισή ώρα και την ανάγνωση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου του πιο κάτω κειμένου:

«Οι διοικητικοί δικαστές διαμαρτύρονται, διότι, παρά το ότι η Ένωσή μας εγκαίρως πρότεινε την υποβολή δηλώσεων για τη συζήτηση των υποθέσεων, η Κυβέρνηση επιλέγοντας την ικανοποίηση συντεχνιακών συμφερόντων έναντι της προστασίας της δημόσιας υγείας, προχώρησε στη λειτουργία των δικαστηρίων, χωρίς περιορισμούς. Θέλουμε τα Δικαστήρια ανοιχτά, αλλά με ασφάλεια για όλους. Ζητάμε την επανεξέταση αυτής της απόφασης από την Κυβέρνηση και διακόπτουμε συμβολικά τη συνεδρίαση για 30 λεπτά».

Πηγή: protothema.gr

Advertisements