ΣΟΚ: Ομαδικός βιασμός και δολοφονία 9χρονου κοριτσιού

Ένα 9χρονο κορίτσι βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, από τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός ινδουιστή ιερέα. Η ανακοίνωση αυτής της υπόθεσης από την αστυνομία το Σάββατο, ανέδειξε για άλλη μια φορά την εκτεταμένη σεξουαλική βία και τις διακρίσεις λόγω κάστας που υπάρχουν στη χώρα.

Οι δράστες έπεισαν την οικογένειά της να αποτεφρώσουν τη σορό για να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Οι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 2 Αυγούστου, κατηγορούνται επίσημα για βιασμό, δολοφονία και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων, μεταξύ άλλων εγκλημάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών. Θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή εάν κριθούν ένοχοι.

Βιάστηκε ομαδικά

Το θύμα ανήκε στην κοινότητα Dalit της Ινδίας, την πιο καταπιεσμένη στην ιεραρχία των καστών του Ινδουισμού, δήλωσε στο CNN ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ingit Pratap Singh. Το θύμα φέρεται να βιάστηκε ομαδικά και να δολοφονήθηκε την 1η Αυγούστου σε μια νοτιοδυτική συνοικία της ινδικής πρωτεύουσας, αφού είχε πάει να φέρει νερό, είπε.https://static.btloader.com/safeFrame.html?upapi=trueAD

Ο ιερέας είχε καλέσει τη μητέρα του θύματος και της έδειξε το πτώμα του νεκρού παιδιού της, είπε ο Singh, επικαλούμενος τη δήλωση της μητέρας. Ο ιερέας φέρεται να είπε στη μητέρα ότι η κόρη της είχε πάθει ηλεκτροπληξία, πρόσθεσε.

Ο ιερέας και άλλοι τρεις υπάλληλοι έπεισαν τη μητέρα να αποτεφρώσει το πτώμα, ισχυριζόμενοι ότι θα ήταν ταλαιπωρία να εμπλακεί η αστυνομία, δήλωσε ο Singh. Η σορός του κοριτσιού αποτεφρώθηκε, με την παρουσία των γονέων της, πρόσθεσε. Όμως το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό του θύματος, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 200 χωρικοί εκείνο το βράδυ, ζητώντας δικαιοσύνη. Η αστυνομία συνέλαβε τότε τους τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του κοριτσιού, σύμφωνα με τον Σινγκ.

Ακολούθησαν μέρες διαμαρτυριών στο Νέο Δελχί, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο χωριό του θύματος, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατο του κοριτσιού.

Υπάρχει «πλήρης ανομία»

Ορισμένοι έκαψαν ομοιώματα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, καθώς η οργή μεγάλωνε για την υποτιθέμενη αποτυχία του να προστατεύσει τα νεαρά κορίτσια από το επείγον πρόβλημα βιασμών της χώρας.

Ο Anil Kumar, ένας 46χρονος διαδηλωτής, δήλωσε ότι υπάρχει «πλήρης ανομία» στο Νέο Δελχί. «Μια 9χρονη βιάζεται και η διοίκηση κοιμάται», είπε. «Θέλουμε την αυστηρότερη τιμωρία για τους κατηγορούμενους, πρέπει να δοθεί ένα παράδειγμα από την κυβέρνηση. Η ασφάλεια των γυναικών δεν μπορεί να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε περιφερειακό δικαστήριο την Τρίτη και αργότερα θα σταλεί σε δικαστήριο ταχείας εκδίκασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ακτιβίστρια κατά των βιασμών και των δικαιωμάτων των γυναικών Yogita Bhayana δήλωσε ότι ενώ η ταχεία απαγγελία κατηγοριών στην υπόθεση είναι «πολύ ευπρόσδεκτη και προοδευτική», είναι αποτέλεσμα της τεράστιας πίεσης που ασκείται στις αρχές για ταχεία έρευνα. «Καλωσορίζω την κίνηση, αλλά θέλω κάθε τέτοια υπόθεση να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίστηκε αυτή η υπόθεση», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Advertisements