Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Θήβα

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου στις 08:05 το πρωί, δυο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θήβα και την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Άκη Τσελέντη και τη συνέντευξή του στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται υπό παρακολούθηση, καθώς το 2020 είχε παρατηρηθεί μια σεισμική ακολουθία στα ανατολικότερα.

Αναγκαία η γνώση των οδηγιών σεισμικής προφύλαξης

Ο κ Τσελέντης τόνισε ότι  «Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο …  έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μεγαλύτερου σεισμού.

«Δεν θέλω να κινδυνολογήσω αλλά πρέπει οι κάτοικοι των Θηβών να ξεσκονίσουν λίγο τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε κάποια ενεργοποίηση με λίγο μεγαλύτερο σεισμό, οπότε καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους υπάρχοντες κανόνες σεισμικής προφύλαξης», ανέφερε χαρακτηριστκά ο κ. Τσελέντης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Advertisements