Πυρά κατά αστυνομικών στην Νέα Ερυθραία: «Χτύπησαν στοχευμένα και όχι για εκφοβισμό»

Συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία, μετά τα πυρά που δέχτηκε μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Νέα Ερυθραία, με τον ΓΓ των ειδικών φρουρών να δηλώνει ότι οι δράστες «έριξαν στοχευμένα» κατά των συναδέλφων του.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τη 01:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την λεωφόρο Αγίων Σαράντα.

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Νέα Ερυθραία

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και έκριναν ύποπτη τη μοτοσικλέτα καθώς ήταν φθαρμένη και τσαλακωμένη η πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι δύο αστυνομικοί έκαναν σήμα στους αναβάτες να σταματήσουν, αλλά αυτοί συνέχισαν την πορεία τους και εν κινήσει ο συνεπιβάτης έβγαλε από ένα σακίδιο όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους χωρίς να βρει στόχο.

Οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, κάλεσαν ενισχύσεις και ξεκίνησε καταδίωξη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα αργότερα, στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, Ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε μια μοτοσικλέτα ιδίου τύπου αλλά με έναν αναβάτη, ήταν όμως σε μεγάλη απόσταση για να ενεργήσει.

Τα δυο άτομα φορούσαν σκουρόχρωμα μπουφάν και κράνη διαφορετικού χρώματος (ένας άσπρο, ένας μαύρο), ενώ το περιστατικό κρίνεται ιδιαιτέρα σημαντικό από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι αυτή την ώρα, γίνονται αναζητήσεις από αστυνομικές δυνάμεις στα βόρεια προάστια.

«Δεν έριξαν στον αέρα να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα εναντίον των συναδέρφων μου»

Για πυροβολισμούς από «μακρύκαννο πολεμικό όπλο» έκανε λόγο ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, εξηγώντας ότι οι αστυνομικοί δεν ανταπέδωσαν τα πυρά, προκειμένου να μην τραυματιστεί κάποιος πολίτης.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης ότι οι άγνωστοι που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία «δεν έριξαν στον αέρα να εκφοβίσουν, έριξαν στοχευμένα εναντίων των συναδέρφων μου»

Advertisements