Πτώσεις δέντρων και προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων στη Βόρεια Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία συνεχίζει σήμερα την επέλασή της σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλεί προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε έξι σημεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πρόκειται για τις οδούς, ΙασωνίδουΠαναγίας Φανερωμένης, στον δρόμο προς το «Φιλίππειο»Αγίου ΔημητρίουΔωδεκανήσου και Κατσιμίδη.

Μάλιστα, τρία από τα δέντρα έπεσαν πάνω σε Ι.Χ., χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα.

Άμεσα, σε όλα τα σημεία έσπευσαν συνολικά 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα της Πυροσβεστικής και απομάκρυναν τα πεσμένα δέντρα από τα Ι.Χ.

Προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη βόρεια Ελλάδα, λόγω ισχυρών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στο βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος Θάσου, Κεραμωτή-Λιμάνι Θάσου και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Πτώσεις βράχων στα Τρίκαλα

Παράλληλα, σημειώθηκαν και καταπτώσεις βράχων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν, από χθες βράδυ, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Πηγή: CNNGREECE

Advertisements