Πρωτοφανής βροχόπτωση στην Αθήνα: Μέσα σε 8 ώρες έπεσε η μισή από την ετήσια συνολική ποσότητα όγκου νερού

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα μας από χθες, είναι μια από τις πιο έντονες των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα σχετική ανάρτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγου Γιάννη Καλιάνου, στο facebook.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλιάνος έγραψε:

«Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο μας προσέγγισε από τα δυτικά και απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική λόγω του ότι ακόμη οι θάλασσες γύρω από την Ελλάδα είναι θερμές.

Οι νεφώσεις δηλαδή που μας προσέγγισαν από τα δυτικά (Ιόνιο), λόγω των θερμών θαλασσών που μας περικλείουν, εμπλουτίστηκαν με τεράστια ποσά υγρασίας, και έτσι, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόταν γύρω από τον εαυτό του, εναπόθεσαν τα τεράστια αυτά πόσα υγρασίας με τη μορφή ακραίων κατά περιόδους βροχοπτώσεων και έντονων καταιγίδων.

Στην Αθήνα, για παράδειγμα, μέσα σε 8 ώρες έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη. Αυτό είναι εντυπωσιακό ως προς τη στατιστική, αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο

Δείτε την ανάρτηση του στο Facebook:


Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements