Πρίγκιπας Χάρι: ετοιμάζει τα απομνημονεύματά του – Σάλος στο Μπάκιγχαμ

Το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι ενδέχεται να επισκιάσει τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, γεγονός που έχει εξοργίσει τη βασιλική οικογένεια.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους διαδρόμους του Μπάκιγχαμ η είδηση ότι ο έκπτωτος Πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζει τα απομνημονεύματά του.

Κάθε φορά που τα δημοσιεύματα μιλάνε για πιθανή αποκατάσταση στις σχέσεις του ζεύγους Σάσεξ με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, μία νέα «βόμβα» σκάει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Και το ρήγμα ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια και τους «αντάρτες» του παλατιού μεγαλώνει εκ νέου. Νέο «αγκάθι» μεταξύ τους η είδηση ότι ο Πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζει την αυτοβιογραφία του, ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το 2022 και θα μιλάει για όλα, από την παιδική του ηλικία στο παλάτι, μέχρι την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ.

Πέρα από την ανησυχία για το περιεχόμενό του, βασιλικοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι θα επισκιάσει τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, δηλαδή τα 70 χρόνια της στο θρόνο.

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα εορταστεί στις 3 Ιουνίου του 2022. Θα γίνει ένα τετραήμερο με εκδηλώσεις. Παράλληλα, δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν πως μετά τους εορτασμούς, η Ελισάβετ ενδέχεται να παραδώσει το στέμμα στον Κάρολο.

Την ίδια περίοδο, το καλοκαίρι του 2022 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει 40 ετών. Τότε συμπέφτει η επέτειος των 25 χρόνων από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Οι αποκαλύψεις του Χάρι φαίνεται πως θα επισκιάσουν όλα αυτά τα «θετικά γεγονότα» για την εικόνα της μοναρχίας. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που για μία ακόμη φορά εξοργίζει το Μπάκιγχαμ.

Η απόφασή του να δημοσιεύσει βιβλίο την ίδια χρονιά που η γιαγιά του θα γιορτάσει αυτή τη σημαντική επέτειο της μοναρχίας της, θεωρείται «τεράστια ασέβεια» λένε πηγές του παλατιού. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει με την εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα, την ώρα που ο Παππούς του πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλευόταν σοβαρά άρρωστος.

Για την ακρίβεια είναι «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της σχέσης του με το παλάτι» λένε χαρακτηριστικά. Επίσης, προεξοφλούν ότι η μονάρχης δεν πρόκειται να καλέσει στους εορτασμούς το ζεύγος Σάσεξ με τα δύο τους παιδιά.

Υπάρχει μία αυξανόμενη αίσθηση θυμού και απογοήτευσης στο Παλάτι- όχι μόνο επειδή επέλεξε να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, αλλά και για το «σαφώς σκόπιμο» χρονοδιάγραμμα της έκδοσής του τον επόμενο χρόνο.

Ο Χάρι υπόσχεται ένα ειλικρινές βιβλίο το οποίο συνέγραψε όχι ως πρίγκιπας αλλά «ως ο άνδρας που έχει γίνει». Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random ετοιμάζεται να παραλάβει το χειρόγραφο. Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να έχει λάβει προκαταβολή ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέρος τους θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Ο Χάρι εργαζόταν κρυφά εδώ και ένα χρόνο για το πόνημά του -σε συνεργασία με τον Αμερικανό δημοσιογράφο J R Moehringer.

Μετά από αυτό «η πιθανότητα να βρεθεί ξανά με την οικογένειά του στο μέλλον φαίνεται όλο και πιο μακρινή. Πολλοί υποπτεύονται ότι αυτό είναι το τέλος του δρόμου»

«Netflix, Spotify… όλες οι συμφωνίες ήταν λίγο προβλέψιμες. Πολλοί αναγνώρισαν ότι οι Σάσεξ κράτησαν το λόγο τους να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι από τη βασιλική οικογένεια », δήλωσε ανώνυμη πηγή.

«Όμως όλες οι συνεντεύξεις, ιδιαίτερα με την Όπρα, οι προσωπικές επιθέσεις… και τώρα αυτό. Τα πάντα έχουν αλλάξει. Είναι απολύτως σαφές ότι ο Χάρι δεν νοιάζεται πραγματικά τι σκέφτεται η οικογένειά του. Η υπομονή τους εξαντλείται» πρόσθεσε

Εκπρόσωπος των Σάσεξ δήλωσε ότι ο Χάρι ενημέρωσε σχετικά πρόσφατα την οικογένειά του -μεταξύ των οποίων και τη βασίλισσα- για την απόφασή του να δημοσιεύσει τη βιογραφία του

Όλα αυτά εκτός από τη Βασίλισσα πληγώνουν σίγουρα τον πατέρα του Κάρολο και τον αδερφό του Πρίγκιπα Ουίλιαμ. Με τον αδερφό του φέρεται να έχει απομακρυνθεί πολύ τους τελευταίους μήνες.

Advertisements