ΠΟΥ: Ίσως δεν χρειαστούν τα lockdown στην Ευρώπη

Ενώ η Ευρώπη οδηγείται σε όλο και περισσότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοιού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί μια αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα καταφέρουν να αποφύγουν τα εθνικά lockdown.

Η Μαρία βαν Κέρκοβ, επικεφαλής του ΠΟΥ, όταν ρωτήθηκε για τα νέα αυξανόμενα κρούσματα της Ευρώπης, δήλωσε: «Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά lockdown»

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτόν τον ιό στην Ευρώπη, επομένως προκειμένου να τον προσπεράσουμε, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε σοβαρά (τους ρυθμούς) λήψης μέτρων», συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Σημειώνεται πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 1.155.301 θανάτους στον κόσμο από την στιγμή που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα έκανε λόγο για την εμφάνιση της νόσου Covid-19 στο τέλος του Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερα από 43.080.500 έχουν επισήμως καταγραφεί παγκοσμίως από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 29.194.100 ασθενείς της Covid-19 έχουν αναρρώσει.

Πηγή: CNN

Advertisements