Πώς θα φοράμε την μάσκα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Υποχρεωτική είναι πλέον η μάσκα στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διότι και οι δύο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, ώστε να μπορέσει να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοιού.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια

Όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός εχθές, οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα στα καφέ και στα εστιατόρια, και θα αφαιρείται μόνο όταν κάθονται στο τραπέζι.

«Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα καταστήματα εστίασης στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 00:30.

Τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στις περιοχές επιπέδου 3 και 4 θα συνεχίσουν να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα, και η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει μισή ώρα μετά, δηλαδή στις 00:30

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10

Πηγή: protothema.gr

Advertisements