«Πονοκέφαλο» προκαλεί στους ειδικούς η απόφαση για την μετακίνηση εκτός νομού

Η μετακίνηση εκτός νομού και το Πάσχα στο χωριό φέρνει ακόμη ερωτηματικά στους ειδικούς.

Η κόπωση των πολιτών και η τήρηση των μέτρων είναι δύο παράγοντες που καλούνται να συνυπολογίσουν τόσο οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας όσο και οι κυβερνητικοί παράγοντες όταν θα κληθούν να ανάψουν «πράσινο» ή «κόκκινο» στη μετακίνηση εκτός νομού.

Την ίδια ώρα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν βοηθούν καθώς μολονότι καταγράφεται μια σταθεροποίηση αυτή είναι σε υψηλά επίπεδα, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Βλέπουμε μια σταθεροποίηση αλλά η σταθεροποίηση αυτή παραμένει ψηλά. Άνθρωποι συνεχίζουν να χάνονται και να βρίσκονται στην εντατική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Για το λόγο αυτό τόνισε όσον αφορά την πιθανότητα να επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό ότι «με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Είναι εκνευριστικό αλλά όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα θα έχουμε εικόνα».

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να κουβεντιάσουμε για έξοδο Πάσχα», είπε από τη μεριά της η πνευμονολογος και πρόεδρος του κεντρικού ιατρικού συμβουλίου Μίνα Γκάγκα.

«Το άνοιγμα αυτό που γίνεται είναι λογικό. Και στην εστίαση με περιορισμούς ενδεχομένως να είναι λογικό να γίνει άνοιγμα. Όμως μια μαζική έξοδος για το Πάσχα είναι παρακινδυνευμένη με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Μ. Παγώνη: «Θα πρέπει να φτάσουμε στα 500 κρούσματα για να έχουμε μετακίνηση από νομό σε νομό».

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» είπε από την πλευρά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

«Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, δε, χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να φτάσουμε στα 500 κρούσματα για να έχουμε μετακίνηση από νομό σε νομό».

Advertisements