Ποιός είναι ο επιχειρηματίας που επενδύει στην Ομόνοια;

Ο συνιδρυτής της αλυσίδας Brown Hotels Λιον Άβιγκαντ επιλέγει την Αθήνα και την Ομόνοια, ειδικότερα.

Όσο ο Λιον Άβιγκαντ φωτογραφίζεται από ένα μπαλκόνι του πρώτου Brown Hotel στην Ελλάδα στην αρχή της οδού Πειραιώς προσπαθώ να μπω στο μυαλό του.

Να φανταστώ τι έχει φανταστεί ο ίδιος για την Ομόνοια, γιατί επέμεινε να βάλει όλες τις μάρκες του στην πλατεία που οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουμε συνηθίσει να αποφεύγουμε (ναι, ακόμα και μετά την επιτυχημένη αναβίωση του διάσημου πίδακα).

Αν δεν ήξερα ότι ο Άβιγκαντ είναι γέννημα θρέμμα του Τελ Αβιβ θα δυσκολευόμουν πολύ να καταλάβω την ανεξήγητη εκ πρώτης όψεως εμμονή του 48χρονου επιχειρηματία με την Ομόνοια.

Ο Άβιγκαντ, ακριβώς επειδή μεγάλωσε στο Τελ Αβίβ, μια μάλλον «άχαρη» μεσογειακή μητρόπολη με πολύ τσιμέντο (σας θυμίζει κάτι;) και ακριβώς επειδή πρωταγωνίστησε ο ίδιος στο πρόσφατο τουριστικό boom της πόλης με την ιδιότητα του ανήσυχου επιχειρηματία της βιομηχανίας του τουρισμού που έβλεπε πολύ πιο πέρα από τα στερεότυπα για το τι είναι πραγματικά «όμορφο» και «ενδιαφέρον» και «σέξι» σε μια πόλη, είναι ο άνθρωπος που βλέπει την Ομόνοια με έναν τρόπο που δεν μπορούμε να την δούμε εμείς.

Πηγή: kathimerini.gr

Advertisements