Πέτσας: Δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τα 800 κρούσματα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων αν δεν μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. «Αν τηρήσουμε τα μέτρα και διατηρηθούμε στα 800 κρούσματα το ΕΣΥ μπορεί να αντέξει με τις ενισχύσεις στις ΜΕΘ. Αν όμως ξεφύγουμε, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για νέα μέτρα που πάντα έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας» δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα, έθεσε ως κόκκινη γραμμή τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων: «Είναι πιθανό, αν μείνει τετραψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων για κάποιες ημέρες -γιατί θα δούμε το ΕΣΥ θα δούμε μεγάλη πίεση- οπότε θα πρέπει να λάβουμε νέα μέτρα». Τόνισε επίσης ότι δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση χαλάρωση των μέτρων.

Tα μέτρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου


Από το πρωί του Σαββάτου πάντως αλλάζουν όλα λόγω κορονοϊού σε 19 περιοχές της Ελλάδας που έχουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας όπως αυτός έχει επικαιροποιηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του έκανε σαφές ότι από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5 τα ξημερώματα ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους.

Πηγή: ethnos.gr

Advertisements