Οπαδική Βία με 27χρονη Αρχηγό

Μία μεγάλη εγκληματική οργάνωση που αφορά την οπαδική βία με γυναίκα αρχηγό οδηγήθηκε στα χέρια της Δικαιοσύνης. Οι συλλήψεις αφορούν τέσσερα άτομα μέχρι στιγμής, όμως οι κατηγορούμενοι εικάζεται πως είναι δεκαέξι άτομα.

Πρόκειται για μία ομάδα της οποίας τα μέλη απαρτίζονται από οπαδούς του Παναθηναικού. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε απλούς οπαδούς αλλά για χούλιγκανς, οι οποίοι διέπραξαν ποικίλες επιθέσεις σε οπαδούς του Ολυμπιακού. Οπότε, στο στόχαστρο έχουν τοποθετηθεί κατά κάποιον τρόπο οι οπαδοί του Παναθηναικού.

Ο τρόπος ανεξιχνίασης της υπόθεσης από την εισαγγελία – Η δράση των κατηγορουμένων

Μια μεγάλη δικογραφία, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, η οποία αφορά σε οπαδική βία, έχει σχηματιστεί από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές. Ήδη, έχουν ασκηθεί βαριές ποινικές διώξεις σε 16 πρόσωπα, εκ των οποίων τα τέσσερα έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στον αρμόδιο ανακριτή για απολογίες. Το στοιχείο όμως που εντυπωσιάζει είναι ότι αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης που «ταυτοποίησε» η Δικαιοσύνη είναι μια 27χρονη γυναίκα!

Η εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της δράσης της, φέρεται να είχε πραγματοποίησε περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα, στοχοποιώντας οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα των επιθέσεων αυτών, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους έχουν περιγράψει, δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κακουλές και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες και να προχωρήσουν στην έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης, έπειτα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων. Από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των δραστών φέρεται να προέκυψε και η μεταξύ τους συνεννόηση για τα χτυπήματα που ακολούθησαν καθώς και ο κυρίαρχος – αρχηγικός ρόλος που αποδίδεται από τις αρχές στην 27χρονη γυναίκα.

Άγρια Χρήση Μολότοφ

Ειδικότερα, οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων. Πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να είχε συσταθεί και να δρούσε από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και τον Πειραιά. Μέλη της είχε οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Αξιοποιώντας όλα τα παραπάνω στοιχεία ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε τα έξι εντάλματα. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δυο. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Η υπόθεση αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρή και είναι η πρώτη φορά που οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για βαριά αδικήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Η εν λόγω έρευνα υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα, ήλθε ως συνέχεια της παραγγελίας που είχε δοθεί, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη για πλήρη διερεύνηση υποθέσεων οπαδικής βίας.

Συνολικά στους κατηγορούμενους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα και έξι εντάλματα σύλληψης. Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, οι κατηγορούμενοι κατηγορούνται για ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Κατηγορούνται ακόμα για παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς. Τέλος, να σημειωθεί ότι η 27χρονη γυναίκα, που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Η έρευνα της εισαγγελίας συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Η Δικαιοσύνη δίνει έμφαση σε επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων εκτός από αυτών του Παναθηναϊκού που αφορά η πρώτη δικογραφία.

Πηγή: protothema.gr

Advertisements