Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο: ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης

Την προσεχή Παρασκευή, στις 23 Ιουλίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Παρότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από την επίσημη έναρξη, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ακύρωσης με βάση τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της οργανωτικής επιτροπής Τοσίρο Μούτο σε συνέντευξη Τύπου στις 20 Ιουλίου.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε στη συνέντευξη.

«Εχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορονοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Παρών στην τελετή έναρξης ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο

Ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα δώσει το «παρών» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την Παρασκευή 23/7, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο αυτοκρατορικός οίκος, χωρίς όμως να συνοδεύεται από την Αυτοκράτειρα Μασάκο. Σύμφωνα μάλιστα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο Αυτοκράτορας θα είναι εκείνος που θα κηρύξει επίσημα την έναρξη των Αγώνων, κάτι που προς το παρόν πάντως δεν επιβεβαιώνεται από το παλάτι.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK, ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο θα δεχθεί στο παλάτι την Πέμπτη 22 Ιουλίου, την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Τόμας Μπαχ. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, πριν την τελετή έναρξης, θα δεχθεί επισκέψεις από ξένους αξιωματούχους που θα παρευρεθούν στο Τόκιο.

Πηγή: NEWSIT

Advertisements