Νήσος Φρέιζερ: Το εξωτικό νησί με την τεράστια ακτογραμμή

Σε μικρή απόσταση από τα ανατολικά παράλια της Αυστραλίας, βρίσκεται η μακρόστενη Νήσος Φρέιζερ, το μεγαλύτερο αμμονήσι στον κόσμο, όπως έχει χαρακτηριστεί. Συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ ανήκει ολόκληρο και στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Great Sandy.

Αν και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστραλούς, οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι μόλις 194, βάσει της απογραφής του 2011. Ωστόσο, ο πιο διάσημος κάτοικος του νησιού δεν είναι ανθρώπινος. Πρόκειται για το λεγόμενο “ντίνγκο”, που δεν είναι ακόμη σαφές αν θα πρέπει να λογίζεται ως άγριο σκυλί ή ως ξεχωριστό είδος, το μεγαλύτερο θηρευτή της Αυστραλίας, που για τους ντόπιους είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμη είδος άγριας πανίδας, καθώς έχει κατά καιρούς συνδεθεί με διάφορους μύθους και δοξασίες και θεωρείται από πολλούς σύμβολο παράδοσης.

Υπέροχες ακανόνιστες παραλίες, υπερήλικα δάση με πανύψηλα δέντρα, κρυστάλλινες λίμνες και πληθώρα ειδών χλωρίδας και πανίδας συνθέτουν ένα μαγευτικό περιβάλλον, μόλις 10 ή 20 λεπτά μακριά με το φέρι, ανάλογα με το λιμάνι αναχώρησης που θα επιλέξει κανείς.

Στις αγαπημένες δραστηριότητες ως επισκέπτονται το νησί είναι μία βουτιά στην εκπληκτική λίμνη ΜακΚένζι, μία κατάβαση του ποταμού Ιλάι Κρικ, καθώς και μια βόλτα από το ναυάγιο του SS Moheno, ενός υπερωκεάνιου της δεκαετίας του 1930.

Πηγή: https://analitis.gr

Advertisements