Νέες μαρτυρίες για τα ψευδή πιστοποιητικά -Πόσο κοστίζουν, τα κόλπα που σκαρφίζονται οι επιτήδειοι

Το πώς θα αποκτήσουν ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού προσπαθούν να σκεφτούν όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες, συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές ολόκληρης της χώρας, εξαιτίας των φαινομένων με τα ψευδή πιστοποιητικά, αφού τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα ελέγχονται με την υποψία της απάτης.

«Εχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Εχω σκεφτεί με τον γιατρό να μη μου το χτυπήσει και να πετάξει έξω αυτό το υγρό που είναι μέσα. Ολα τα έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο», δήλωσε αντιεμβολιάστρια στον ΣΚΑΪ, πριν από δύο ημέρες περίπου.

Μάλιστα, σε νέο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ νεαροί μιλούν για τα κόλπα και τους ελιγμούς που μηχανεύονται. Μεταξύ αυτών των τρόπων, είναι ότι παραποιούν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τεστ COVID.

Πόσο είναι το κόστος για τα ψευδή πιστοποιητικά;
Σκοπός τους να έχουν ό,τι ισχύει και για όσους έχουν εμβολιαστεί. «Τα χρήματα δεν είναι τίποτα από το να κάνω αυτό γιατί με το εμβόλιο δεν ξέρεις τι βάζεις μέσα σου», εξέφρασε ένας νεαρός ενώ ερωτηθείς για το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται συνήθως, εξήγησε πως «δεν έχω ακούσει όνομα, μην σας πω και ψέματα. Έχω ακούσει μέχρι 400 ευρώ, το πιο πάνω».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  08/09/2021  21:29
Οικονόμου για πλαστά πιστοποιητικά: Οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση
ΕΛΛΑΔΑ  08/09/2021  17:02
Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού -Η εντολή Πλιώτα στους εισαγγελείς
Επίσης, ο ίδιος νέος τόνισε πως «άμα γίνουν όλα αυτά, που λένε ότι πρέπει να μπαίνεις σε εστιατόρια, καφέ με το πιστοποιητικό, ότι είσαι εμβολιασμένος φυσικά και θέλω να πάρω το πλαστό. Θέλω να είμαι καθαρός με τη συνείδησή μου, δεν θέλω να το κάνω το εμβόλιο. Είμαι κατά των εμβολίων, κατά των φαρμάκων».

«Ψάχνω να βρω αξιόπιστο γιατρό, αλλά πιστεύω ότι θα μου κάνουν τη χάρη, γιατί όλοι τα λεφτά θέλουν. Δεν θέλω να μας καταλάβουν, θέλω να σκανάρει δηλαδή κάποιος το χαρτί που θα μας δώσει και να είναι όλα σωστά», προσέθεσε.

Με προγράμματα αλλάζουν τις ημερομηνίες
Επιπλέον, ένας άλλος νεαρός προέταξε πως «και με το πρόγραμμα ζωγραφικής από τον υπολογιστή μπορείς να το κάνεις. Εγώ έχω βοηθήσει πολλούς φίλους μου, που δεν είχαν λεφτά να βγάλουν. Έχω αλλάξει ημερομηνίες σε μοριακά» γιατί όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που επεξεργάζονται νεαρός αλλά «πειράζουν» και μοριακά και rapid τεστ.

Ο νεαρός υποστήριξε πως «με πρόγραμμα αλλάζεις την ημερομηνία και το κάνεις νόμιμο. Αυτή είναι η πατέντα που έκαναν όλοι στις διακοπές και δεν τους έπιασε κανείς. Και με το κινητό μπορείς να το κάνεις, είναι πανεύκολο. Δηλαδή μπορεί να είναι κάποιος θετικός και να δείχνει αρνητικός και να κυκλοφορεί κανονικά».

Πηγή: iefimerida.gr

Advertisements