Νέα μέτρα στήριξης: Διεύρυνση δικαιούχων για τα 534 ευρώ – Τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό

Στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη, μετά τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 16η Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να εξετάσει τους τρόπους ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Στο τραπέζι βρίσκεται η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος των 534 ευρώ, το οποίο σήμερα χορηγείται κυρίως σε κλαμπ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης. 

Το επόμενο ζητούμενο είναι οι επιχειρήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να έχει προαναγγείλει μέτρα στήριξης για όσες έχουν υποστεί μείωση στους τζίρους τους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το μέτρο αυτό θα έρθει λίγο αργότερα, αφού διαπιστωθεί πρώτα ποιες επιχειρήσεις επλήγησαν. 

Παράλληλα, τρέχουν και οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία φαίνεται ότι θα έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου κάνουν λόγο για «επείγουσα» ανάγκη της διπλής αύξησης του κατώτατου μισθού, κοντά στα 700 ευρώ, και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο να ξεκινήσουν οι σχετικές συζητήσεις. Άλλωστε, υπάρχει το υπόβαθρο για να γίνει αυτό, καθώς το 2021 έκλεισε με ανάπτυξη πάνω από 8%, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 4,5%-5%. 

Πηγή: skai.gr

Advertisements