Νέα μέτρα -Αλλαγές στο ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα θα ανοίγουν και θα κλείνουν τα μαγαζιά

Αλλαγή στο ωράριο των καταστημάτων φέρνουν τα νέα μέτρα– Δείτε τι ώρα θα ανοίγουν και τί ώρα θα κλείνουν

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα λειτουργούν τις καθημερινές από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς. Το νέο ωράριο των καταστημάτων θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα (22/11).

Κυλιόμενο ωράριο σε χώρους εργασίας

Την ίδια ώρα, τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, εξειδίκευσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως είπε τα μέτρα στοχεύουν στο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή και να μην έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διατηρηθεί η συμφωνία με την κοινωνία ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα. «Το σύστημα υγείας παραμένει σταθερό, πιέζεται και θα συνεχίσει να πιέζεται αλλά αντέχει. Η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα μέτρα στο σκέλος της κάλυψης κενών και συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατρούς και θα μπορέσει να ανταποκριθεί», είπε ο υπουργός Υγείας.

Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30.

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Από Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν σε θέατρα και σινεμά, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα. Αντιθέτως, θα μπορούν να εισέρχονται στα κομμωτήρια και καταστήματα τροφίμων.

Στις εκκλησίες, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπαίνουν με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό, όπως επανέλαβε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με φαρμακεία, και τα σούπερ μάρκετ, όλοι οι ενήλικες μη εμβολιασμένοι πολίτες, θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 13 Δεκεμβρίου αναγκαία προϋπόθεση εισόδου για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Advertisements