Νέα απειλητικά μηνύματα κατά καθηγητή στην Κρήτη

Απειλές εξαπέλυσαν χθες άγνωστοι κατά του Αχιλλέα Γραβάνη, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή Κρήτης, σε μία προσπάθεια να τον εκφοβίσουν για τις απόψεις που εκφράζει.

Απειλές εξαπέλυσαν χθες άγνωστοι κατά του Αχιλλέα Γραβάνη, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή Κρήτης, σε μία προσπάθεια να τον εκφοβίσουν για τις απόψεις που εκφράζει. «Ηρθαμε και θα ξαναέρθουμε», λέει ένα σύνθημα στην πόρτα του γραφείου στο ΑΕΙ. «Δεν φοβάμαι», ανέφερε χθες στην «Κ» ο καθηγητής, ο οποίος ζητεί την εφαρμογή του νόμου στα ΑΕΙ. Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται να εκφοβισθεί, καθώς είχε προηγηθεί απειλητική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, όταν ο κ. Γραβάνης είχε αρθρογραφήσει κατά της ομηρείας πανεπιστημιακών από φοιτητές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης οργάνων με στόχο οι πανεπιστημιακοί να αποφασίσουν ό,τι θέλουν οι φοιτητές.

Ειδικότερα, άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν απειλητικά μηνύματα κατά του καθηγητή. Ο ίδιος μιλώντας στην «Κ» συνέδεσε την επίθεση με πρόσφατη ανάρτησή του για τις ομάδες που πιθανόν να συμβάλουν υπέρμετρα στη μετάδοση του ιού. «Είναι πάρα πολύ στενάχωρο στο πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα να μην υπάρχει ελευθερία έκφρασης απόψεων και να επικρατεί καταπίεση από συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις, κυρίως της άκρας αριστεράς, που χρησιμοποιούν μεθόδους που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Τάγματα εφόδου που απειλούν και προπηλακίζουν καθηγητές και φοιτητές, συμπεριφορές που απάδουν της ακαδημαϊκής ιδιότητας, και όλα αυτά εν κρυπτώ, με τη χρήση κουκούλας και όχι ενυπόγραφα», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Γραβάνης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία να προστατέψουν το πανεπιστήμιο με την εφαρμογή του νόμου».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Κοντάκης δήλωσε ότι «άνθρωποι, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχουν σχέση με τους φοιτητές μας, προχώρησαν σε βανδαλισμούς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη διατύπωση απειλών εναντίον του καθηγητή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης, μέσα από τη συκοφάντηση ενός ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από την αγάπη στους φοιτητές του, το mentoring, την επιστημοσύνη και το δημοκρατικό του ήθος».

Πηγή: kathimerini.gr

Advertisements