Μεταμορφώστε με απλά και οικονομικά βήματα το…”βαρετό” μπάνιο σας 🛁🚿

Σε πολλά σπίτια, το μπάνιο, ενδέχεται να είναι παλιό, μικρό και χωρίς κάποια ιδιαίτερη διακόσμηση. Ωστόσο, εάν ονειρεύεστε να το μεταμορφώσετε και να του προσφέρετε έναν αέρα ανανέωσης, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω εύκολες και πρακτικές λύσεις, οι οποίες, σίγουρα θα σας δικαιώσουν με το αποτέλεσμά τους!

  • Μίνιμαλ μπάνιο

Η μινιμαλιστική αισθητική, είναι ευχάριστη και χαλαρωτική στο μάτι. Παρ’ όλο που τα μίνιμαλ μπάνια συνήθως “απαιτούν” μεγαλύτερο χώρο, μπορούμε να πάρουμε κάποια στοιχεία της και να τα προσθέσουμε στο δικό μας μικρό μπάνιο…μπορούμε δηλαδή να τοποθετήσουμε έναν μοντέρνο νιπτήρα χωρίς ντουλάπια (που είναι η πιο στιλάτη επιλογή για ένα μπάνιο) ή μια ντουζιέρα από τζάμι κλπ. Ωστόσο, για να πετύχουμε μια μίνιμαλ διακόσμηση, θα πρέπει να αποφύγουμε τα διακοσμητικά σε έντονες αποχρώσεις και να προτιμήσουμε τις πιο απλές γραμμές και τις παλ αποχρώσεις, ιδιαίτερα στους τοίχους.

  • “Χτύπα”…μέταλλο

Ένας οικονομικός τρόπος ανανέωσης του μπάνιου μας, είναι να αλλάξουμε τη μπαταρία του νιπτήρα ή και του ντουζ μας. Μικρή αλλαγή μεν, μεγάλη η διαφορά όμως δε. Επιλέγουμε κατά προτίμηση μπαταρίες που είναι κατασκευασμένες από χαλκό ή μπρούντζο, διότι εκτός από όμορφες σε εμφάνιση, είναι κι αποδοτικές κι έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

  • “Vintage” αλλά μοντέρνος καθρέφτης

Ο καθρέφτης σε ένα μπάνιο, είναι το επίκεντρο της διακόσμησης που χαρίζει στυλ. Μπορούμε να “μεταμορφώσουμε” τον παλαιό μας καθρέφτη σε ένα “vintage” μοντέρνο κομμάτι, που σίγουρα θ’ αλλάξει την εικόνα του μπάνιου μας. Βάφοντας (σε χρωματισμούς πάντα ταιριαστούς με τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στο χώρο) και τοποθετώντας ένα πλαίσιο περιμετρικά του καθρέφτη μας είτε από ξύλο, είτε από σίδερο ή θαλασσόξυλα, “δημιουργούμε” ένα vintage και παράλληλα ένα μοντέρνο κομμάτι, που είναι και ένας οικονομικός τρόπος ανανέωσης του καθρέφτη μας, απ’ ότι η αγορά του από ένα κατάστημα ειδών υγιεινής.

  • Φωτισμός

Ο ρόλος του φωτισμού στο μπάνιο, είναι εξαιρετικά σημαντικός. Πρέπει να επιτυγχάνεται η απαραίτητη επάρκεια φωτός στην καθημερινή μας φροντίδα, και γι’ αυτό προτεραιότητα δίδεται στην περιοχή του καθρέπτη πάνω απ’ τον νιπτήρα. Ένας έξυπνος τρόπος αλλαγής φωτισμού είναι οι ταινίες led, που είναι και οικονομικές αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον, και μπορούμε να τις τοποθετήσουμε μόνοι μας γύρω απ’ τον καθρέφτη.

  • Αλλάζω…οπτική

Δεν είναι απαραίτητο ένα μπάνιο να έχει ντουλάπια. Στη θέση τους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πλωτά ράφια, ραφιέρες ή και μπαμπού καλάθια που δίνουν στο χώρο ένα μοντέρνο και κομψό ύφος, και είναι κατάλληλα για να τοποθετηθούν οι πετσέτες, τα καλλυντικά μας και τα είδη μπάνιου.

  • Το Feng Shui, μας δίνει ακόμη έναν λόγο, για να τοποθετήσουμε φυτά στο μπάνιο

Η παρουσία των φυτών στο μπάνιο, κάνει το χώρο πιο ζεστό, ανανεώνει τον αέρα και προσθέτει ομορφιά στη διακόσμηση. Επειδή τα περισσότερα μπάνια δεν έχουν καθόλου ηλιακό φως ή διαθέτουν ένα μικρό παράθυρο, το λουλούδι που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να αντέχει χωρίς το φως του ήλιου, την υγρασία αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες. Μερικά από αυτά τα λουλούδια είναι η αλόη, το μπαμπού, το βάλσαμο, η ορχιδέα, το χλωρόφυτο, καθώς και η φτέρη. Έτσι, έχουμε ακόμη ένα όμορφο διακοσμητικό αλλά και οικονομικό αποτέλεσμα στο μπάνιο μας.

Οι παραπάνω λύσεις είναι εξαιρετικά οικονομικές αλλά κι έξυπνες, ώστε να κάνεις το μικρό σου μπάνιο σου να είναι πάντα όμορφο, περιποιημένο και τακτοποιημένο!

Advertisements