Μεσσηνία: Αθώος ο 63χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του στους Γαργαλιάνους

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας πριν λίγη ώρα κήρυξε αθώο τον 63χρονο σύζυγο για τη δολοφονία της 35χρονης στους Γαργαλιάνους, που το Δεκέμβριο του 2016 βρέθηκε δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή της Λεύκης Γαργαλιάνων.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 63χρονος ήταν ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ύστερα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Ο ίδιος πάντως, κατά την απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα το πρωί με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης Βασίλη Καπερνάρου και Νικόλαου Νικολακόπουλου. Στη συνέχεια συνεδρίασε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο και πριν λίγη ώρα προχώρησε στην έκδοση της απόφασης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας κήρυξε αθώο κατά πλειοψηφία τον 63χρονο, μειοψήφησαν οι τρεις τακτικοί δικαστές, ενώ ομόφωνα οι τέσσερις ένορκοι αποφάσισαν ότι δεν διέπραξε τη δολοφονία της συζύγου του.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν 5 χρόνια, όταν είχε βρεθεί δολοφονημένη με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα στο αυτοκίνητο της, η 35χρονη τότε Γεωργία Φιλοπούλου, μητέρα 4 παιδιών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Advertisements