Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε θαμνώδη έκταση στην περιοχή του Λος Άντζελες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν τοι αρχές να απομακρύνουν τους 60.000 κατοίκους της πόλης Ερβάιν.

Η φωτιά “Silverado Fire” εκδηλώθηκε στις 06:47 (τοπική ώρα) στους λόφους του Ερβάιν (απόσταση περίπου 60 χλμ νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες). Τέσσερις ώρες αργότερα, είχε κάψει ήδη 8.000 στρέμματα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με ριπές στα 100 και πλέον χλμ/ώρα, δεν τροφοδοτούν απλά τις φλόγες, αλλά εμποδίζουν επίσης τις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Για προληπτικούς λόγους, οι αρχές του Ερβάιν διέταξαν την απομάκρυνση των 60.000 κατοίκων συνοικιών που υπάρχει πιθανότητα να απειληθούν από τις φλόγες.

«Επικρατεί τρέλα. Ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο, τα μάτια, η μύτη και ο λαιμός μας καίνε. Λέγαμε ότι είχε πέσει η νύχτα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Τουρνάντρ, ένας Γάλλος η επιχείρηση του οποίου βρίσκεται στο Ερβάιν.

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες έχουν θέσει μια τεράστια περιοχή στα περίχωρα του Λος Άντζελες σε κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιές έως αύριο το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων. Ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για το μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνιας, ιδίως το βόρειο τμήμα της πολιτείας.

Πηγή: CNN

Advertisements