Με βαρύ οπλισμό εισέβαλαν σε τράπεζα ληστές στο κέντρο της Αθήνας

Σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53, 2 δράστες εισέβαλλαν καλυμμένοι και με βαρύ οπλισμό και κατάφεραν να αποσπάσουν άγνωστο χρηματικό ποσό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του διδύμου των ληστών. Οι ένοπλοι ληστές στις 11:45 σήμερα, εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της ΟΠΚΕ, έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων. Οι ίδιοι οδηγούν τους υπόπτους στα κεντρικά της Ασφάλειας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την κινηματογραφική ληστεία στην τράπεζα στην κεντρική οδό.

Το σκηνικό της ληστείας στήθηκε μέρα μεσημέρι σε έναν από τους πιο κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους της Αθήνας στην οδό Μητροπόλεως 53. Οι δύο δράστες ήταν με βαρύ οπλισμό. Ο ένας μάλιστα λένε οι πληροφορίες κρατούσε καλάσνικοφ, βγήκαν από ένα στενό. Οι ληστές μπήκαν στην τράπεζα και αφού ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες στην τράπεζα ήταν δύο. Ο ένας, που είχε τατουάζ στο χέρι απείλησε με πιστόλι τον ταμία στην τράπεζα για να πάρει τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος κρατούσε όπλο που προσομοίαζε με Καλάσνικοφ, σύμφωνα με τους μάρτυρες. Στη συνέχεια διέφυγαν και εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν φθάσει στο σημείο λαμβάνουν καταθέσεις από τους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, έχουν στη διάθεση τους και εξετάζουν βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής από την τράπεζα. Και αυτό προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία τόσο για τα χαρακτηριστικά όσο και για το modus operandi των ενόπλων που θα ανοίξουν το δρόμο των ερευνών.

Σε πρώτη φάση προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής του διδύμου των ληστών για να βρεθούν στα ίχνη τους.

Να σημειωθεί ότι οι ληστές φώναξαν μέσα στην τράπεζα συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του συστήματος. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιος από τους δράστες να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Advertisements