Μάστιγα τα τροχαία στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει χάσει σε τροχαία τα τελευταία πενήντα χρόνια περισσότερους απ” όσους έχασε σε πολέμους και σε εμφυλίους! Είδε να καταλήγουν ανάπηροι, παραπληγικοί και τετραπληγικοί περισσότεροι πολίτες, απ” όσους θα μπορούσαν να καταλήξουν έτσι εάν η χώρα βρίσκονταν διαρκώς σε εμπόλεμη ζώνη!

Το τελευταίο τροχαίο περιστατικό που συνέβει σε γνωστό σημείο Αθηνών-Σουνίου με “θερμόαιμους” νεαρόυς -να μετατρέπουν τον δρόμο σε πίστα αγώνων- παρακίνησε την Τροχαία Αττικής σε συστηματικούς ελέγχους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση – πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 17-18/10/2020 ειδική εξόρμηση, σε διάφορα σημεία της Αττικής (Νέα Θηβών & Ραδιοφωνίας, Λ. Σχιστού, Αττικού Άλσους & Έβρου, Θέατρο Λυκαβηττού, Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου [Λιμανάκια-RIBAS], έξοδο Αττικής οδού-Παλλήνη, Περιφερειακή Αιγάλεω,).
Ειδικότερα κατά την ανωτέρω δράση, βεβαιώθηκαν -334- παραβάσεις, ως ακολούθως:
(68) για υπερβολική ταχύτητα
(37) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
(34) για υπερβολικό θόρυβο
(20) για μη χρήση κράνους
(5) για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ)
(9) παραβάσεις ΚΤΕΟ
(24) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
(6) για παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων
(5) για στέρηση καθρεφτών οχημάτων
(4) για επίδειξη ικανοτήτων
(3) για μέθη
(3) για διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών
(2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
(114) για λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας
Αφαιρέθηκαν -97- άδειες ικανότητας οδήγησης, -91- άδειες κυκλοφορίας και -38- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας. Ακόμη ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα οχήματα -41- οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Advertisements