Λιγνάδης: Έδωσε εξηγήσεις για την τελευταία καταγγελία σε βάρος του – Εν αναμονή του Εισαγγελέα

Εξηγήσεις έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δημητρης Λιγνάδης για την τελευταία καταγγελία που έγινε σε βάρος του από 24χρονο άνδρα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε δώσει κατάθεση στην ανακρίτρια, η οποία την διαβίβασε στον εισαγγελέα προκειμένου να διεξάγει έρευνα και να αποφασίσει σχετικά με την άσκηση νέας δίωξης ή μη.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την πρώτη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου για το κακούργημα του βιασμού ανηλίκων κατά συρροή -υπόθεση για την οποία κρίθηκε προφυλακιστεός- η εισαγγελία της Αθήνας άσκησε στις 31 Μαρτίου νέα δίωξη σε βάρος του για βιασμό, ενώ πλέον αναμένεται η κρίση του εισαγγελέα Κώστα Σπυροπουλου σχετικά με την άσκηση ή μη τρίτης δίωξης για το ίδιο αδίκημα έπειτα από την τέταρτη καταγγελία.

Η υπόθεση που εξετάζει ο εισαγγελέας προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Μετά την αποτίμηση της κατάθεσης αυτής από την ανακρίτρια, ο φάκελος εστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος έστειλε την σχετική παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως.

Η δεύτερη δίωξη και οι εξηγήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και εκκρεμεί η απολογία του σκηνοθέτη για την δεύτερη δίωξη που του ασκήθηκε, η 19η ανακρίτρια αναμένεται να τον καλέσει μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα του εισαγγελέα και για την τελευταία υπόθεση, ώστε εάν ασκηθεί νέα δίωξη να τον καλέσει και για τις δυο υποθέσεις από τις φυλακές της Τρίπολης στην Αθηνα.

Η δίωξη που είχε ασκηθεί από τον περασμένο Μάρτιο αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε από νεαρό άνδρα, ο οποίος ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος -πάντα κατά τον μηνυτή- τον προσέγγισε και έπιασαν συζήτηση. Στη συνέχεια, φέρεται να του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου σύμφωνα με όσα καταγγέλλει τον «νάρκωσε» με αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Λιγνάδης στο στάδιο παροχής εξηγήσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε χαρακτηρίσει προϊόν «μυθοπλασίας» τη μήνυση του τρίτου προσώπου σε βάρος του. «Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται, ενώ λόγω του μακρού χρόνου τα καταγγελόμενα δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστικός έλεγχος η τοξικολογική εξέταση η εξέταση DNA, παρά μόνο ο λόγος του ενάντια στο λόγο μου» φέρεται να είπε ο σκηνοθέτης υποστηρίζοντας ότι η μήνυση είναι ένα «φανταστικό σενάριο».

Μάλιστα, «καυτηρίασε» το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς -όπως είπε- «ανάμεσα στην γνωριμία μας και τον υποτιθέμενο βιασμό του μεσολάβησαν κάποιες ημέρες, άρα θα ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό στο μεσοδιάστημα αυτό να έχει αναφέρει την γνωριμία μας (…) Δε συμβαίνει κάθε ημέρα να γνωρίζει κανείς και να επισκέπτεται έναν γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη στο σπίτι του». Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε τον καταγγέλλοντα «στρατευμένο» και κάνοντας λόγο για «πρόχειρα κατασκευασμένη ιστορία από τον ίδιο δικηγόρο», η οποία αποκαλύφθηκε από έναν έλεγχο στο διαδίκτυο.

«Με τη συνδρομή του διαδικτύου τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram προέκυψε ότι άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Mπιμπίλα, πρόεδρου του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης.

Στη συνέχεια ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης παρέθεσε σειρά αντιφάσεων στις οποίες υπέπεσε -όπως υποστηρίζει- το φερόμενο θύμα του μεταξύ της μήνυσης και της συνέντευξης που έδωσε, ενώ υποστήριξε ότι επιλέχθηκε προσεκτικά και η ημερομηνία που συνέβη το περιστατικό, προκειμένου να είναι βέβαιο ότι ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα. Μάλιστα, εξηγεί ότι γι’ αυτό το λόγο επέλεξαν μια ημέρα που είχα φωτογραφηθεί σε εκδήλωση για τον Νελσον Μαντέλα. «Ανατρέχοντας στο προσωπικό μου ημερολόγιο του έτους 2018, διαπίστωσα ότι την ημέρα εκείνη πριν εμφανιστώ στην ως άνω κοινωνική εκδήλωση δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο (Σ.σ. παραθέτει μια σειρά ραντεβού έως τις 5 το απόγευμα).Επομένως, την ημέρα που σύμφωνα με το μηνυτή γνωριστήκαμε και περάσαμε χρόνο μαζί στο σπίτι μου πριν την ως άνω κοινωνική εκδήλωση, εγώ βρισκόμουν εκτός σπιτιού και ήμουν διαρκώς απασχολημένος».

Σχετικά την περιγραφή του σπιτιού του ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίστηκε ότι αυτό είχε παρουσιαστεί σε περιοδικό ενώ έχει αιτηθεί την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με το μηνυτή, προκειμένου όπως λέει να αποδειχθεί ότι δεν γνωρίζονται, ότι δεν τον έχει επισκεφτεί ποτέ στην στην οικία του και ότι δεν εκδήλωσε ποτέ την συμπεριφορά που του αποδίδει.

Πηγή: Newsbomb.gr

Advertisements