Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου ΕΦΚΑ όλο το 24ωρο

Ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για τον ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο υπουργός  Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Κορίνθου. Η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου θα είναι σε 24ωρη βάση και θα δέχεται δωρεάν κλήσεις για την καλύτερη  εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή των συντάξεων.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα με αυτό το νέο τηλεφωνικό κέντρο». Μέσω της δυνατότητας για τηλεφωνικό κλείσιμο ραντεβού, «θα αποφεύγονται οι ουρές και το γνωστό χάος».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της απονομής των συντάξεων, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες ώστε να υπάρξει βελτίωση για όλους τους συνταξιούχους από το φθινόπωρο.

Αυτοψία στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Κορίνθου ανάφερε χαρακτηριστικά ότι οι συνθήκες εργασίας στην εν λόγω υπηρεσία είναι απαράδεκτες. Προβλήματα εντοπίστηκαν στη σωστή λειτουργία των κλιματιστικών αλλά και στην προμήθεια ανάλωσιμων υλικών.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «ενώ το θέμα για τα χαλασμένα air conditions είναι γνωστό εδώ και καιρό, υπάρχει ένα απίστευτο σούρτα φέρτα μεταξύ Κορίνθου, Τρίπολης και Αθηνών, για να δοθούν εγκρίσεις, παραεγκρίσεις κ.ο.κ. για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση».

Για τη διευθέτηση της υπόθεσης ο υπουργός έδωσε εντολή για πειθαρχικό έλεγχο της εκτελούσας χρέη γενικής διευθύντριας στον ΕΦΚΑ Πελοποννήσου. Παράλληλα ζήτησε να σταλούν εξηγήσεις από την αρμόδια Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στα Κεντρικά.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν προτείνουν ένα καινούριο σύστημα λειτουργίας, αλλά συμβιβάζονται με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, τόσο για τους συναδέλφους τους όσο και για τους πολίτες που επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

«Έχω υποχρέωση να είμαι απαιτητικός από όλους: Από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, από τα διευθυντικά στελέχη, από τους υπαλλήλους, από τον ίδιο μου τον εαυτό. Αυτές οι υπηρεσίες ήταν πάντα και εξακολουθούν να είναι βασική εστία διαμαρτυρίας για τους πολίτες. Οφείλουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με σύστημα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Αλλά και με ένα πλαίσιο που θα αποδίδει πράγματι τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, με τον τρόπο και στο χρόνο που πρέπει. Όχι με μπαλώματα, αυτοσχεδιασμούς και καθυστερήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Για τον ίδιο η λειτουργία του ΕΦΚΑ αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα, όπως τόνισε. Επίσης, δήλωσε αποφασισμένος να εργαστεί για την επίλυση των δυο αυτών βασικών ζητημάτων, της καταβολής των συντάξεων και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης του πολίτη.

Πηγή: skai.gr

Advertisements