Κρίσιμη η κατάσταση των νοσοκομείων στην Ιταλία με χιλιάδες κρούσματα

Τα 17.012 κρούσματα και τους 141 νεκρούς, καταγράφηκαν συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 124.686 διαγνωστικά τεστ, 37.000 λιγότερα από την προηγούμενη ημέρα. Το 13,6% των πολιτών που υποβλήθηκε σε τεστ, όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας της Ρώμης, προέκυψε θετικό.

Την Κυριακή, είχαν καταγραφεί 21.273 νέα περιστατικά και 128 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους.

Οι περιοχές στις οποίες σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα είναι η Λομβαρδία (3.570), η Τοσκάνη (2.171) και η Καμπανία (1.981).

Οι ασθενείς που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 1.284, δηλαδή 76 περισσότεροι από χθες. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους έχουν μεταφερθεί 12.997 άτομα με συμπτώματα, που προέκυψαν θετικά στον ιό. Σε κατ΄οίκον απομόνωση έχουν τεθεί 222.403 πολίτες.

Συνολικά εισήχθησαν 1.284 ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους έχουν μεταφερθεί 12.997 άτομα με συμπτώματα, τα οποία είναι θετικά στον ιό, ενώ σε κατ΄οίκον απομόνωση είναι 12.997 άτομα.

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Οι Ιταλοί γιατροί επισημαίνουν πως η κατάσταση των νοσοκομείων είναι κρίσιμη και οι νοσοκομειακοί θάλαμοι είναι υπερπλήρεις.

Οι εκπρόσωποί τους προσθέτουν ότι «αν συνεχιστεί η εξάπλωση της πανδημίας με τον σημερινό ρυθμό, μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου στις ΜΕΘ της χώρας δεν θα υπάρχει καμία κενή θέση» ενώ εκτιμούν ότι «και τα τελευταία αυτά μέτρα της κυβέρνησης Κόντε, μπορεί να μην αποδειχθούν επαρκή».

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Την Κυριακή, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων κορωνοιού.

Οι περιορισμοί ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα, μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.

Βάση των νέων μέτρων, τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε μέρα στις έξι το απόγευμα. Σε ότι αφορά τα λύκεια, το 75% των μαθητών θα παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Ωστόσο δεν θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στην λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ οι πισίνες και τα γυμναστήρια θα κλείσουν. Επίσης συνιστάται στους Ιταλούς πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους τόσο εντός όσο και εκτός του δήμου τους.

Ο Κόντε δήλωσε ότι οι πιο σκληροί περιορισμοί που ανακοινώθηκαν θα επιτρέψουν τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο της καμπύλης εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Έχουμε την άποψη ότι θα υποφέρουμε λίγο μέσα στο μήνα, αλλά τηρώντας τους νέους περιορισμούς, θα μπορέσουμε να αναπνεύσουμε και πάλι το Δεκέμβριο», δήλωσε ο ίδιος στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της οικονομίας.

Οι τομείς που θα πληγούν από την εφαρμογή των νέων περιορισμών θα υποστηριχθούν από μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, εξήγησε ο ίδιος.

Πηγή: CNN

Advertisements