Κοτανίδου: « Δεν πρέπει εν μέσω περιοριστικών μέτρων αν συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε σπίτια»

Η Πνευμονολόγος, Εντατικολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου προειδοποιεί για τους κινδύνους της πανδημίας αν δεν τηρήσουμε με απόλυτη αυστηρότητα τα μέτρα.

«Να μην προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τον ιό. Δεν πρέπει εν μέσω περιοριστικών μέτρων αν συνεχίζουμε τις επισκέψεις σε σπίτια. Είναι λάθος και θα έχει επιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Κοτανίδου θέλοντας να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δεν είναι καλή και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί η Πνευμονολόγος, τόνισε ότι «είναι λίγο νωρίς να κριθούν τα μέτρα. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα άπτεται στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που αναγκαζόμαστε να παίρνουμε συνεχώς νέα μέτρα».

Και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα του lockdown της 7ης Νοεμβρίου θα φανούν την ερχόμενη εβδομάδα. Για το λόγο αυτό, το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Πηγή: newsbomb.gr

Advertisements